Endülüs'te bağımsızlık gösterisi

Endülüs'te bağımsızlık gösterisi

İspanya'da Bask ve Katalonya'dan sonra ülkenin güneyindeki Endülüs özerk yönetiminde de bağımsızlık talebiyle gösteri düzenledi

MADRİD (AA) - İspanya'da bağımsızlık yanlısı girişimler Bask ve Katalonya özerk yönetimlerinden sonra ülkenin güneyindeki Endülüs özerk bölgesine de sıçradı.

Sol görüşlü Podemos ve komünist görüşlü Birleşik Sol partileri ile bazı sivil toplum örgütlerinin çağrısıyla Sevilla kentinde bağımsızlık yanlısı gösteri düzenlendi.

Endülüs halkının tam haklara sahip bir özerk yönetim olarak tanınmak için ilk kez 4 Aralık 1977 tarihinde başlattığı girişimin 39. yıldönümü olması sebebiyle düzenlenen gösteriye, İspanya'nın Bask ve Katalonya özerk yönetimlerindeki bağımsızlık yanlısı gruplar da destek verdi.

"Haklarımızı savunmak için Egemen Endülüs" yazılı pankart arkasında, büyük Endülüs bayrağı açarak yürüyen göstericiler, "Bağımsızlık", "Egemen Endülüs", "Endülüslüler haydi kalkın", "Yaşasın özgür Endülüs", "Sadece Endülüs bayrakları istiyoruz" yazılı dövizler taşıdı.

Konuşmalarda, Bask ve Katalonya'daki girişimler gibi Endülüs halkının da kendi geleceğine karar verme hakkı olduğu savunuldu.

Endülüs'teki gösteriye yönelik, hükümet tarafından açıklama yapılmadı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :