Endonezya'nın yeni cumhurbaşkanından ekonomik program

Endonezya'nın yeni cumhurbaşkanından ekonomik program

Vidodo : "Yatırımcılar için hayatı daha da kolaylaştıracağız"

Endonezya'da cumhurbaşkanı seçimini kazanan Joko Vidodo, ülke ekonomisini büyütmek için yatırımcıların hayatlarını daha da kolaylaştıracaklarını söyledi.

 Endonezya'da 9 Temmuz'daki seçimlerin galibi eski Cakarta Valisi Vidodo, sonuçların duyurulmasının ardından yaptığı açıklama, ülke ekonomisi hakkında vaadlerde bulundu.

Vidodo, ülke ekonomisini büyütmeyi amaçladığını belirterek," Ülkemizde yatırımcıların hayatlarını daha da kolaylaştıracak, onlara daha güzel zeminler hazırlayacağız. Bürokrasideki aksaklıklar, limanlarımızdaki sorunlar, enerji yetersizliği gibi problemler, yabancı yatırımcıların işlerini zorlaştırıyor" diye konuştu.

Özellikle yabancı yatırımcıların sorunlarına değinen Vidodo, " Bazı yabancı yatırımcılar, ülkemizde iş yapmak istediklerinde, bürokrasideki aksaklıklar nedeniyle iki sene beklemek zorunda kalıyorlar. Bunu hayal edebiliyor musunuz? Biz bu sorunlar için çözüm arayacağız." ifadelerini kullandı.

Endonezya, 250 milyonluk nüfusuyla dünyanın en kalabalık dördüncü ülkesi olmasının yanı sıra dünyanın en yoğun Müslüman nüfusuna sahip. Ülkede altın, petrol, kömür ve palmiye gibi zengin kaynaklar bulunuyor.

 

Kaynak:Haber Kaynağı