Endonezya’dan Suriyeli sığınmacılara yardım

Endonezya’dan Suriyeli sığınmacılara yardım

Endonezya İnsani Yardım Derneğince temin edilen bin ton pirinç, Suriyeli sığınmacılara dağıtılmak üzere Türkiye'ye gönderildi- Dernek Başkanı Ahyuddin: - "Suriyeli 12,5 milyon mülteciden 3,5 milyonu Türkiye’de yaşıyor. Bu nedenle Türkiye ile iş birliği ya

ANKARA (AA) - Endonezya İnsani Yardım Derneğince (ACT) başlatılan insani yardım kampanyası kapsamında Açe halkının temin ettiği bin ton pirinç, Suriyeli sığınmacılara dağıtılmak üzere Türkiye'ye gönderildi.

ACT Başkanı Ahyudin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Suriyeli 12,5 milyon sığınmacının 3,5 milyonunun Türkiye’de yaşadığını, bu nedenle Turkiye ile iş birliği yapmanın önemli olduğunu belirtti.

Ahyudin, Türkiye'ye gönderilen yardımın buradan sığınmacılara dağıtılacağını kaydetti.

Açe halkının bu davranışının ülkenin diğer bölgelerinde yaşayan halklar için de örnek olacağını dile getiren Ahyudin, "Çünkü biz büyük bir ulusuz. Sıkıntı içerisindeki Suriyelilere yardım etmeliyiz." dedi.

Dünya çapında yardım faaliyetlerinde bulunan ACT, geçmiş dönemlerde de insani kriz ve çatışmaların yaşandığı Myanmar, Suriye, Somali ve Gazze gibi bölgelere 5 bin tondan fazla pirinç ile ilk yardım malzemesi yardımında bulunmuştu.



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :