Endonezya'da Zafer Bayramı resepsiyonu

Endonezya'da Zafer Bayramı resepsiyonu

CAKARTA (AA) - 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 93. yıl dönümü, Endonezya'nın başkenti Cakarta'da düzenlenen resepsiyonla kutlandı.30 Ağustos Zafer Bayramı...

CAKARTA (AA) - 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 93. yıl dönümü, Endonezya'nın başkenti Cakarta'da düzenlenen resepsiyonla kutlandı.

30 Ağustos Zafer Bayramı kapsamında Türkiye Cumhuriyeti Cakarta Büyükelçiliğince resepsiyon düzenlendi. Resepsiyona, bu ülkede yaşayan Türk vatandaşları ile Cakarta'daki büyükelçi ve askeri ataşeler katıldı.

 Türkiye Cumhuriyeti Cakarta Büyükelçisi Zekeriya Akçam, "Bugün 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 93. yılını kutluyoruz. Bütün ülkelerde nasıl bağımsızlık günleri önemliyse bizim için de o kadar önemli. Böyle güzel bir günde bizi yalnız bırakmayıp resepsiyona katılan herkese çok teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Akçam, konuşmasının devamında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'nın resepsiyona katılanlara hitaben gönderdiği yazılı mesajı okudu.

Konuşmadan sonra Büyükelçi Zekeriya Akçam, askeri ateşeler ile birlikte pasta kesti.

Resepsiyonda Türkiye kültürüne ait unsurlar kullanılırken, misafirlere Türk mutfağından lezzetler sunuldu. Resepsiyonda en çok, buzdan yapılmış cami dekoru ilgi çekti.

30 Ağustos tarihinin hafta sonuna rastlaması nedeniyle resepsiyon bugün düzenlendi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı