Endonezya'da Cumhuriyet Bayramı resepsiyonu

Endonezya'da Cumhuriyet Bayramı resepsiyonu

Endonezya'nın başkenti Cakarta'da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı resepsiyonu düzenlendi

CAKARTA (AA) - Türkiye Cumhuriyeti'nin 93. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Türkiye’nin Cakarta Büyükelçiliğinde resepsiyon verildi.

Başkent Cakarta'daki resepsiyona Endonezya Savunma Bakanlığı Genel Sekreteri Marshal Widodo, bakanlık temsilcileri, diğer ülkelerin büyükelçileri ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

Yaklaşık 800 kişiye ev sahipliği yapan Türkiye'nin Endonezya Büyükelçisi Mehmet Kadri Şander Gürbüz, cumhuriyetin kuruluşu hakkında katılımcılara bilgi verdi.

"Türk kültür şöleni" şeklinde geçen resepsiyonda Türkiye'den gelen ebru, hat ve kanuni sanatçıları, misafirlere sunum yaptı.

Resepsiyonun ardından AA muhabirine konuşan Gürbüz, "Bugün Cumhuriyetimizin ilanının 93. yıl dönümünü Cakarta'da kutladık. 29 Ekim hafta sonuna denk geldiğinden daha fazla katılım sağlamak için resepsiyonu bugün yaptık. Göreve yeni başlamama rağmen yüksek katılım olması beni çok mutlu etti." diye konuştu.

Resepsiyon vesilesiyle misafirlere iki ülke arasındaki dostane ilişkiler hakkında bilgi verme imkanı bulduğunu belirten Gürbüz, "Misafirlerimize ikili ilişkilerimizin daha da geliştirilebileceğini vurguladık. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın dış temsilciliklerimizde okunmak üzere gönderdikleri Cumhuriyet Bayramı mesajını okuma fırsatını buldum." ifadelerini kullandı.

Gürbüz, 15 Temmuz ve sonrasında yaşananlar hakkında da misafirlere ayrıntılı bilgi verme imkanı bulduğunu sözlerine ekledi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :