Endonezya’da bağımsızlık günü kutlamaları

Endonezya’da bağımsızlık günü kutlamaları

Endonezya'da bağımsızlığın 73. yıl dönümü etkinliklerle kutlandı

CAKARTA (AA) - Endonezya’da, 17 Ağustos Bağımsızlık Günü çeşitli etkinlerle kutlandı.

Endonezya’da caddeler ve alışveriş merkezleri, "Endonezya bağımsızlığın 73. yıl dönümü" anlamına gelen "73DirgahayuIndonesia" yazılı afiş ve bayraklarla donatıldı.

Başkent Cakarta’da ülkenin özgürlük simgesi olan Monas Ulusal Anıtı’nda askeri tören düzenlendi. Başkanlık Sarayı’ndaki kutlamalarda da ülkenin farklı kesimlerinden topluluklar yerel kıyafetlerle yöresel dans ve müzik gösterileri sundu.

Devlet Başkanı Joko Widodo, Başkanlık Sarayı’nda bağımsızlık gününe ilişkin konuşmasında, siyasi istikrar ve güvenliğin ülkenin gelişmesinde en büyük etken olduğuna vurgu yaparak Endonezya halkının uyum, dayanışma ve birlik içinde yaşamaya önem vermesi gerektiğini ifade etti.

Türkiye’nin Cakarta Büyükelçisi Mehmet Kadri Şander Gürbüz de Başkanlık Sarayı'nda düzenlenen bağımsızlık günü kutlamalarına katıldı.

Bu arada, ülke genelinde kutlama alanlarında bazı yollar geçici süreyle trafiğe kapatıldı.

Yaklaşık 260 milyonluk nüfusuyla dünyanın en kalabalık 4. ve en kalabalık Müslüman nüfusunu barındıran Endonezya’da bağımsızlık günü her yıl 17 Ağustos’ta kültürel oyun ve etkinliklere kutlanıyor.

İslamiyet’in Müslüman tüccarlar tarafından yayıldığı Endonezya, 1511’de Portekiz tarafından işgal edilerek sömürge altına girdi. Ülke daha sonra İspanya, Hollanda ve İngiliz sömürgesi oldu.

Japonya'nın 1942 ile 1945 arasında işgal ettiği Endonezya, Japonya'nın İkinci Dünya Savaşı'nda yenilmesinin ardından 17 Ağustos 1945'te bağımsızlığını ilan etti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :