Endonezya Dışişleri Bakanı Marsudi, Lübnan'da

Endonezya Dışişleri Bakanı Marsudi, Lübnan'da

Lübnan Dışişleri Bakanı Basil, Akdeniz'deki 9'uncu petrol bloku üzerindeki haklarından vazgeçmeyeceklerini vurguladı

BEYRUT (AA) - Lübnan Dışişleri Bakanı Cübran Basil, ülkesinin Akdeniz'deki 9. petrol bloku üzerindeki haklarından feragat etmeyeceğini belirtti ve Endonezya'yı bu konuda Lübnan'a destek vermeye çağırdı.

Basil, başkent Beyrut'ta Endonezyalı mevkidaşı Retno Marsudi ile bir araya geldi. Görüşmede, Lübnan'ın söz konusu petrol bloku üzerindeki egemenlik hakkını savunmaya devam edeceklerini dile getiren Basil, herhangi bir anlaşmazlığın çözümünde uluslararası kanunların uygulanması çağrısı yaptı.

Basil ayrıca, Endonezya'ya, ülkenin güneyinde İsrail'le olan kara ve deniz sınırlarının çizilmesi konusunda Lübnan'ın yanında yer alma çağrısında bulundu.

Marsudi ise uluslararası camiadan talep ettikleri konusunda Lübnan'ın yanında yer aldıklarını belirtti. Ayrıca Marsudi, ülkesinin, ABD'nin Kudüs'le ilgili aldığı kararlara karşı olduğunu sözlerine ekledi.

ABD Başkanı Donald Trump, 6 Aralık 2017'de Beyaz Saray'da düzenlediği basın toplantısında, Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanıdığını ve ABD Büyükelçiliğinin Tel Aviv'den Kudüs'e taşınması talimatı verdiğini açıklamıştı.

İsrail Savunma Bakanı Avigdor Liberman, 31 Ocak'ta yaptığı açıklamada, "Lübnan'ın petrol ve doğalgaz arayacağı 9'uncu blok, İsrail'indir." ifadesini kullanmış ve uluslararası firmalara, Lübnan'ın petrol ve doğalgaz arama sürecine katılmama çağrısı yapmıştı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :