Endonezya Devlet Başkanı Widodo'dan sosyal medya uyarısı

Endonezya Devlet Başkanı Widodo'dan sosyal medya uyarısı

Endonezya Devlet Başkanı Widodo: - “Sosyal medya veya televizyonlarda yayınlanan yalan, sahte ve nefret içerikli haberler, insanları neyin doğru olduğu hakkında şüpheye düşürebilir"

CAKARTA (AA) – Endonezya Devlet Başkanı Joko Widodo, medya mensuplarından sosyal medyadaki asılsız haberlerle mücadele etmelerini istedi.

Widodo, her yıl başkent Cakarta’da düzenlenen “Guillermo Cano Dünya Basın Özgürlüğü Ödülleri” programında yaptığı konuşmada ”Medya mensuplarımız, asılsız haberlere karşı mücadelede birlik olmalıdır. Sosyal medya ya da televizyonlarda yayınlanan yalan ve nefret içerikli haberler, insanları neyin doğru olduğu hakkında şüpheye düşürebilir. Medya mensupları, bu yanlış ve olumsuz haberlere karşı doğru haberler yaparak halka gerçekleri göstermelidir.” ifadelerini kullandı.

Asılsız haberlerin yayılmaması gerektiğini vurgulayan Widodo, “Sahte haberlerin gündem olmasına izin vermeyin. Sahte haberlerin gerçek görünmesine izin vermeyin.” dedi.

Endonezya İletişim ve Enformasyon Bakanlığı, dini ve toplumsal ayrışmayı körüklediği gerekçesiyle kasım ayında 11 internet sitesine erişimi engellemişti. Hükümet de 2017'de ulusal güvenlik açısından büyük tehlike oluşturan, ırkçılık, nefret ve radikalizm içerikli internet sitelerini araştıran özel bir ekip kurulacağını açıklamıştı.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :