Enderunlu öğrencilerden “Perşembelik Geleneği”

Enderunlu öğrencilerden “Perşembelik Geleneği”

Özel Enderun Fen ve Anadolu Lisesi, sadece akademik başarılarının yanında yapmış olduğu sosyal yardım faaliyetleriyle de öğrencilerini yetiştirmeye devam ediyor.

Öğrencilerinin kültür yozlaşmasına maruz kalmaması için çaba sarf eden okul, gelenek ve göreneklerin değerini anlatmaya çalışıyor. Bu bağlamda, Enderunlu öğrenciler, Perşembelik geleneğini yaşatmaya devam ediyor. Osmanlı Döneminde, perşembe günleri camilerde yoksullar için Perşembelik adıyla yardımlar toplanıyordu. Camide toplanan yardımlar, Kur’an tilavetinden sonra ihtiyaç sahiplerine takdim ediliyordu. Enderunlu öğrenciler de kendi aralarında yardım toplayıp yoksul vatandaşlarımıza el uzatarak bu güzel geleneğe sahip çıkıyor.

GENÇLERE KAZANDIRILMASINI İSTİYORUZ

Özel Enderun Anadolu Lisesi 10-B sınıfı öğrencileri, öğretmenleri Serdar Birekul ve Yasin Yaprakçı ile topladıkları yardımı, muhtar vesilesiyle ulaştıkları muhtaç aileye teslim etti. Konu hakkında Serdar Birekul: “Günümüzde giderek unutulan veya unutturulan pek çok güzel hasletimiz gençlere kazandırılmalıyız aksi takdirde çığ gibi büyüyen fikir aşınmasına karşı sağlam durmaları zorlaşıyor. Bununla beraber gökyüzünden merhamet görmek için yeryüzündekilere merhamet gösterilmesi gerektiğine dair pek çok hadis ve ayet mevcuttur. Bizler de bu emir ve ilkelere uymaya çalışarak hem kulluk görevimizi yerine getirmeye hem de öğrencilerimize yardımlaşma erdemini kazandırmaya çalışıyoruz. Niyetimiz okulumuzdaki tüm sınıflarla bu etkinliği yaparak, bu güzel geleneği devam ettirebilmek.” İfadelerini kullandı.