Enderun'dan büyük başarı

Enderun'dan büyük başarı

2015 LYS sonuçları ÖSYM tarafından açıklandı. Başarılarıyla ve kalite anlayışıyla adından sıkça söz ettiren Özel Enderun Lisesi, 2015 LYS sonuçlarına göre hem kitlesel hem de bireysel başarıda bu yıl da farkını ortaya koydu.

Özel Enderun Lisesi Rehber Öğretmeni Derviş TONBAK, kitlesel ve bireysel anlamda öğrencilerin başarılarını değerlendirdi. Özel Enderun Lisesi olarak kitlesel bazda Türkiye de Özel Liselerin puan ortalamasının üzerinde bir ortalamaya sahip olduklarını ayrıca Türkiye Geneli ilk 1000’de 14 derecenin bulunduğunu, ilk 5000’de sırlamaya 6 farklı alanda öğrenci ile girdiklerini ilk 14000 gibi kritik sıralamaya ise 11 farklı alanda öğrenci ile girdiklerini ifade etti. Bireysel başarıda ise Özel Enderun Lisesi öğrencisi Sümeyye Hatun Şimşek MF3 puan türünde Türkiye 403.sü,  Serkan Özel MF3 puan türünde Türkiye 589.su, olarak büyük bir başarıya imza atmışlardır.

Okul Müdürü Sait Turgut ise: “ Öğrencilerimizin LYS’ de aldığı puan kadar tercihlerinin de çok önemli olduğunu her fırsatta dile getiriyoruz. Tercih döneminde de öğrencilerimize ve velilerimize tercihler noktasında rehberlik servisimiz hizmet verecek. İlk 1000 de çeşitli puan derecelerinde yer alan öğrencilerimize başarılarından dolayı teşekkür ediyor, hayatlarında başarılar diliyorum. Bu başarılarda emeği geçen eğitim kadromuza ve velilerimize de teşekkür ediyorum.” dedi.