Enderun’da nanoteknoloji anlatıldı

Enderun’da nanoteknoloji anlatıldı

Özel Enderun Fen ve Anadolu Lisesi öğrencilerinin geçen sene almış olduğu dereceleri bir adım daha yükseltmek için TÜBİTAK çalışmalarına başladı.

Özel Enderun Fen ve Anadolu Lisesi öğrencilerinin geçen sene almış olduğu dereceleri bir adım daha yükseltmek için TÜBİTAK çalışmalarına başladı.

enderunda-nanoteknoloj-i-(2).jpg

Eğitim için alternatif teknikler geliştirmek, farklı beyinlerin ortak ürünü olan bir yeniliği keşfetmek ve çözümsel fikirleri tespit etmek amacıyla ülkemizde her sene Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu(TÜBİTAK) tarafından yarışmalar düzenleniyor. Pek çok kademede yarışma düzenleyen kurum, orta öğretim sürecindeki öğrencilerin projelerine de değer veriyor. Yapılacak olan bu projeleri en doğru biçimde yürütüp, öğrencileri yönlendirebilmek amacıyla, okul öğretmenleri arasından TÜBİTAK Projeleri Yürütme Komisyonu çalışmalarına başladı.

NANOTEKNOLOJİ ANLATILDI

Selçuk Üniversitesi Fizik Bölümü Anabilim Dalı Başkanı ve Özel Enderun Fen ve Anadolu Lisesi Bilim Kurulu Üyelerinden Prof. Dr. Oğuz Doğan Enderun öğrencilerine “Nanoteknoloji Nedir?” başlığı altında TÜBİTAK yarışmalarının önemini anlatan sunumunu gerçekleştirdi. Prof. Dr. Oğuz Doğan öğrencilerin hazırlayacakları yeni projeler için heyecanlı olduğunu bildirdi. Sunum esnasında Prof. Dr. Oğuz Doğan; “2025 yılı nanoteknolojiyi geliştirip kullanan ülkelerin yılı olacaktır. Ülkemizi daha ileri bir konuma taşımak istiyorsak bu sahayı iyi öğrenip kullanmamız gerekmektedir. Nanoteknolojiyi ile bir maddenin tüm özelliklerini yeniden şekillendirmek mümkün. Bu teknoloji ile savaş silahlarını güçlendirmeye çalışan İsrail ülkesi, minik bombalar yaparak sinek ve arılara bunları yerleştirmek için uğraşmaktadır. Bizler de bu gelişmeleri takip etmeli bir an önce uygulamaya geçirmeliyiz. TÜBİTAK projeleri bu konuda bize yardımcı olan bir yarışmadır.   Öğrencilerin yapacakları bu çalışmalarla hem ülkemiz hem de kendileri için ileriye yönelik gerçek kazanç sağlanacaktır.” açıklamasında bulundu. Özel Enderun Fen ve Anadolu Lisesi Müdürü Said Turgut ise: “Öğrencilerimizi bu tarz yarışmalarda görmek onur verici. İnanıyorum ki, çalışma ve emekler karşılığını bulacaktır. Kurum olarak amacımız bilime hak ettiği değeri vererek, ülkesini medeniyet çizgisinde bir adım daha öne taşıyan nesiller yetiştirebilmektir.” açıklamasında bulundu.