Enderun öğrencileri Prof. Dr. Ercan Türkkan ile buluştu

Enderun öğrencileri Prof. Dr. Ercan Türkkan ile buluştu

Özel Enderun Fen ve Anadolu Lisesi, farkındalığı oluşturmak adına bilim dünyasında büyük yankılar uyandıran Prof. Dr. Ercan Türkkan’ı öğrencileriyle buluşturdu

Özel Enderun Fen ve Anadolu Lisesi, farkındalığı oluşturmak adına bilim dünyasında büyük yankılar uyandıran Prof. Dr. Ercan Türkkan’ı öğrencileriyle buluşturdu. Prof. Dr. Ercan Türkkan, Konya'da Türk bilim insanlarınca yürütülen çalışmalar sonucunda, meme kanserinin tedavisinde kullanılması amacıyla antikanserojen özelliğe sahip ilaç geliştirdi. Dünya genelinde kanserin her geçen gün yayıldığını dile getiren Türkkan, bu rahatsızlığın çağın en önemli hastalıklarından biri olduğunu belirtti. Türkkan konuşmasında, "Geliştirdiğimiz ilaç meme kanserinin tedavisinde kullanılacak. Çalışmalarımızı yaklaşık 2 yıldır sürdürüyorduk. Bu zaman diliminin sonunda meme kanserinin tedavisinde etkili olan ve kanserli hücreleri öldüren bir ilaç geliştirdik. Bu gerçekten ülkemizde yapılan kanser araştırmalarını yukarıya taşıyan ve dünyada da dikkatleri üzerimize çeken bir çalışma oldu. Biz gençlerimizi daha iyi yerlerde görmek ve onlarla daha güzel bir geleceğe iz bırakmak istiyoruz. Çünkü çeşitli yetenek alanlarına sahip olan öğrenciler becerilerine uygun alanlarda eğitim aldıkları zaman daha başarılı olacaklardır." İfadesini kullandı.

Okul Müdürü Said Turgut, içinde bulunduğumuz yeniçağın çok iyi okunması gerektiğini belirterek şu ifadelere yer verdi: “Özellikle çocukların ve gençlerin bilime olan ilgi ve meraklarını arttıracak, teknolojiyi daha doğru kullanmalarını sağlayacak projeler üretmemiz gerekiyor. Gelişmeleri gözeten, bilim, teknoloji ve yenilikte yetkinleşmiş, üreten, net katma değerini kendi beyin gücüne dayanarak arttırabilen bir Türkiye oluşturmak, bu ülke vatandaşı olarak herkesin görevi.”