Enderun öğrencileri mesleğini seçti

Enderun öğrencileri mesleğini seçti

Özel Enderun Liselerinde Meslek Tanıtım Günleri başladı. Enderun Liselerinden mezun olup hayata atılmış, meslek sahibi olmuş ve kariyer yapan genç iş adamları Enderun Liselerinde okuyan öğrencilerle buluşarak öğrencilerin gelecekleri hakkında konuştular.

Enderun Liselerinin eski mezun öğrencileri: makine mühendisi Serdar Penekli, endüstri mühendisi Fatih ŞEN, maliye uzmanı Abdurrahman Birer, meslek seçiminde erken kararın etkili olup yapılacak plan ve programın da buna uygun halde olması gerektiğine dikkat çekerek, öğrencilerin hedefe kilitlenmesi ve ideallerinin peşinde ilerleyen yolda çıkan engeller karşısında yılmamaları gerektiğini vurguladılar. Zihin ölçeklerini ne kadar geniş tutarlarsa o kadar yetkin bir çalışma ile hayata atılacaklarını dile getiren Enderun Liselerinin eski mezun öğrencileri başarıda istikrarın önemini vurguladılar.

Enderun Liseleri Rehberlik ve Danışmanlık Uzmanı Derviş Tonbak:”Öğrencilerimizle yaptığımız bu çalışmada hem mezun olmuş öğrencilerimizle mezun olacak öğrencilerimizi kaynaştırıyoruz; hem de meslek seçiminde öğrencilerimizin önüne rol model çıkararak öğrencilerimizi daha çok motive ediyoruz.” diyerek, yapılan bu çalışmaların gençliği ve eğitimi daha bilinçli hale getirdiğini ifade etti.