En uzun resim sergisiyle rekor kırdılar

En uzun resim sergisiyle rekor kırdılar

Kadirli'de görsel sanatlar ve teknoloji tasarım öğretmenlerince hazırlanan "Rekora Gidiyoruz Projesi" kapsamında, Türkiye ile 12 ülkeden 40 bin çocuk ve gencin yaptığı 130 bin 289 resimle, 60 kilometre 889 metre uzunluğunda sergi açıldı- Sergi, Dünya Çocu

OSMANİYE (AA) - Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde, görsel sanatlar ve teknoloji tasarım öğretmenleri tarafından hazırlanan "Rekora Gidiyoruz Projesi" kapsamında, Türkiye ve 12 ülkeden çocuk ve gençlerin yaptığı 130 bin 289 resimle, 60 kilometre 889 metre uzunluğunda sergi açılarak, Dünya Çocuk Rekorları kapsamındaki "En büyük açık hava sergisi rekoru" kırıldı.

Kadirli Öğretmenevi yanında, Kaymakamlık, Belediye ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen etkinlikte, 4 kıta, 13 ülke ve 323 okuldan 0-18 yaş arası 40 bin çocuk ve gencin yaptığı 130 bin 289 resimle sergi açıldı.

Dünya Çocuk Rekorları Rekor Tescil ve Hakem Heyeti Başkanı Prof. Dr. Orhan Kural ve rekor danışmanı Aydın Türkgücü'nün de hazır bulunduğu serginin uzunluğu, 60 kilometre 889 metre olarak ölçüldü.

Son ölçümü yaparak rekoru tescilleyen Kural, Kaymakam Muhittin Pamuk, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sami Cömert ve Ticaret Odası Başkanı Hasan Kastal'a da belgeyi imzalattı.

Orhan Kural, yaptığı konuşmada, Dünya Çocuk Rekorları kapsamında, "En büyük açık hava sergisi rekorunun" kırıldığını söyledi.

Daha önce bu rekoru özel bir okulun denediğini, ancak başaramadığını ifade eden Prof. Dr. Kural, "Kadirli, kısa sürede bu rekoru gerçekleştirdi. Kadirli'yi dünyaya tanıtım için yapılan rekor hayırlı olsun. Emeği geçenleri kutluyorum." diye konuştu.

Proje koordinatörü ve görsel sanatlar öğretmeni Mustafa Önem ise proje kapsamında serbest teknik, serbest konu ve serbest ölçüdeki 0-18 yaş arası çocuk ve gençler tarafından yapılan 130 bin 289 resmin Kadirli'de toplandığını söyledi.

Türkiye'nin yanı sıra 12 ülkeden 40 bin çocuğun resim gönderdiğini belirten Önem, şöyle konuştu:

"Rekor denememize Türkiye, ABD, Kanada, İngiltere, Almanya, İsveç, Avusturya, Senegal, Fransa, Belarus, Nijerya, KKTC ve Libya'dan sergimize resim geldi. Eserler 60 görsel sanatlar ve teknoloji tasarım öğretmenlerinin yoğun çalışmalarıyla sergilemeye hazır hale getirildi. Dünya Çocuk Rekorları kapsamında gerçekleştirdiğimiz rekorumuzla çok mutluyuz."

Kaymakam Pamuk ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Cömert de rekor denemesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :