En iyiler KTO Karatay Üniversitesi’ni tercih etti

En iyiler KTO Karatay Üniversitesi’ni tercih etti

KTO Karatay Üniversitesi geçtiğimiz hafta açıklanan 2015 LYS sonuçlarına göre en başarılı öğrencilerin tercih ettiği üniversiteler arasında yerini aldı.

Sadece beş yıl önce kurulmuş olmasına rağmen ilk 100’den öğrenci alabilen ender üniversiteler arasına giren KTO Karatay Üniversitesi yüzde 96 doluluğa ulaşarak bir başka başarıya da imza atmış oldu.

Medeniyette devamlılık vurgusuyla kısa sürede Türk yükseköğretim sisteminde kendine ayrı bir edinen üniversite 2015 – 2016 akademik yılında en az 1024 yeni öğrenciye kapılarını açarak öğrenci sayısını yüzde 33 artıracak. Haziran ayında alışılmışın dışında, tarih ve geleneklere sahip çıkan bir törenle öğrencilerini mezun eden KTO Karatay Üniversitesi, vakıf üniversiteleri arasında eriştiği doluluk oranı ve kuruluş tarihi sıralamasında da zirveyi zorladı.

’’HOŞ GELDİN, 1024 KARATAYLI’’

KTO Karatay Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Öztürk ise yerleştirme sonuçları açıklanır açıklanmaz KTO Karatay Üniversitesi’ni kazanan öğrencilerin heyecanına ortak olarak Twitter’dan “Üniversitemizi kazanan 1024 Karataylı kardeşim, başarılarla dolu yeni ailene hoş geldin.” mesajı yayınladı. 2015-2016 akademik yılı için ilk kez öğrenci alacak olan bütün bölümlerinde yüzde 100 doluluk yakalayan üniversite yeni akademik yıldan önce yine tarihe vurgu yapan ve Türkiye’nin değerlerine sahip çıkan bir uyum programıyla yeni öğrencilerini karşılamaya hazırlanıyor. Kurulduğu günden bu yana ’’Sanayi ve İş Dünyası’nın Üniversitesi’’ olarak kabul gören ve bulunduğu çevrenin iş dünyasıyla bütünleşen KTO Karatay Üniversitesi, üniversite ve iş dünyasının birlikteliğsini her seviyede sergileyerek bu alanda da bir ilke imza atıyor. Geride bıraktığımız ramazan ayında, yüzlerce iş adamını kampüste verilen iftar yemeğinde bir araya getiren ve iş dünyasına ’’sizinle birlikteyiz’’ mesajı veren üniversite iş dünyasının ihtiyaç duyduğu donanımda öğrenciler yetiştirmek için önemli projelere hazırlanıyor. 

İKİ HAFTADA BİNLERCE TELEFON, YÜZLERCE ZİYARET

1-16 Temmuz tarihleri arasında gerçekleşen tercih döneminde KTO Karatay Üniversitesi’ni 9000 öğrenci ve veli ararken yüzlerce öğrenci ve veli de kurulan tercih masalarında bire bir bilgi almak için kampüsü ziyaret etti. Türkiye’de sadece iki üniversitenin kullandığı ve gençlerle aynı dili konuşan soru yanıtlama sistemi ile öğrencilerin tüm soruları 7/24 anında yanıt buldu.