En güzele, en güzel hediye ‘ÇİÇEK’

En güzele, en güzel hediye ‘ÇİÇEK’

En güzel hediye olan çiçekler 14 Şubat’a hazırlanıyor.

Özbek Çiçekçilik Sahibi Fatih Özbek, “Özel günlerde verilecek en güzel hediye çiçekçilerde gizlidir. Bir tutam gül, bir orkide aşkınızı ifade etmenin en güzel yöntemlerinin başında gelir. Sizlerde bu özel günlerde sevdiklerinizi mutlu etmeyi unutmayın” dedi.

Her birinin farklı anlamları bulunan, mutluluk kaynağı çiçekler 14 Şubat’a hazırlanıyor. Hasat günü olarak bilinen özel günlerden 14 Şubat Sevgililer gününe hazırlanan Çiçekçiler tezgâhlarını şimdiden rengârenk çiçek çeşitleri ile süslediler.

‘Çiçekler anlam ifade eder’

Çiçeğin insanlarda önemli bir yerinin olduğunu ifade eden Özbek Çiçekçilik Sahibi Fatih Özbek, “Yeni bir işe başlarken, yıl dönümlerinde, doğum günlerinde, doğumlarda… Çiçekler hep bir şeyleri anlatabilmek için kullanılır, hediye edilir. Çok uzun yıllardır insanların yaşamında önemli bir yere sahip olan çiçekler, özellikle romantik ilişkilerde duyguları ifade etmek için, çok eski tarihlerden günümüze kadar kullanılan sembollerdir.” diye konuştu.

‘Sevdiğinizi mutlu edin’

Çiçek talebinin yaz aylarında düğün ve açılışlarla hareketlendiğine, kış aylarında ise bireysel çiçek tüketim kültürü olmadığı için durgunluğa girdiğine dikkat çeken Özbek Çiçekçilik Sahibi Fatih Özbek, “Özel günlerde verilecek en güzel hediye çiçekçilerde gizlidir. Bir tutam gül, bir orkide aşkınızı ifade etmenin en güzel yöntemlerinin başında gelir. Sizlerde bu özel günlerde sevdiklerinizi mutlu etmeyi unutmayın” ifadelerini kullandı

‘Fiyatlar geçen yıla oranla değişmedi’

Gül fiyatının 7,5 ile 20 lira arasında olduğunu ifade eden Özbek, “Orkideler 80 ile 120 lira arasında değişiyor, Buketler ise 50 ile 200 lira arasında müşterilerini bekliyor” şeklinde konuştu. Sami Gediz-Memleket

cicek-haberi-(2).jpg