En güvenli bölge ABD’nin olmadığı bölgedir

En güvenli bölge ABD’nin olmadığı bölgedir

Saadet Partisi Karatay ve Meram İlçe Divan Toplantıları gerçekleştirildi. İlçe binalarında gerçekleştirilen toplantılara çok sayıda partili katıldı.

Meram İlçe Divan Toplantısında konuşan Av. Şuayip Koçak Afrin Operasyonu ile ilgili Mehmetçiğe başarı dileklerini ileterek, “Türk Silahlı Kuvvetlerimizin düzenlemiş olduğu Zeytin Dalı Harekatı’nda askerlerimizin şehit edildiği silahların uzmanlar tarafından incelenmesi sonucu ABD menşeili olduğunu öğrendiğimiz halde bugün halen daha ABD ile birlikte olan stratejik müttefikliğimiz sürmekte hatta bu mutabakatın daha samimi bir boyuta gittiğini görmekteyiz. Biz Saadet Partisi olarak bu çelişkinin bir an evvel ortadan kaldırılmasını diliyoruz. Unutmayalım ABD ile stratejik müttefik olunmaz. ABD bu coğrafyaya kan ve zulüm getirmekten başka hiç bir şey yapmamıştır. ABD ile beraber bir güvenli bölge oluşturulamaz. En güvenli bölge ABD’nin olmadığı bölgedir” şeklinde konuştu.

YENİ YILDA KRİZ KAPIDA

Karatay İlçe Divan Toplantısında konuşan Gazeteci - Yazar M. Ali Kayacı ise ekonomi ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. “Merkez Bankası eski Başkanı ve ekonomistlerin açıklamalarına göre ekonomide bir şişme söz konusu. Biz bunlar Varlık Fonu ile özelleştirme ile görebiliyoruz. Ülkemize yaklaşık 300 milyar lira sıcak para girmesine rağmen bu paranın halkın eline ulaşmadığını çok rahatlıkla görebiliyoruz” diyen Kayacı, sözlerini şöyle sürdürdü: “ Ekonomik varyasyondaki değişkenliğin temel prensibi şu; 2008’e mi benziyoruz, 2001’e mi benziyoruz. Analizlerden çıkan sonuç 2008’e benzemiyoruz. 2008’e benzememiz için en azından biraz daha ayakta kalabileceğimiz, özelleştirmeye ihtiyaç duymayacağımız ve üretebileceğimiz bir şeylerin olma ihtimalini görmemiz lazım. 2001’e benziyoruz. Benzememizin temel sebebi 220 milyar liralık bankaların borçlarını kapatıp, devletin üstüne yük olan durumu ortadan kaldırmaya çalışıyoruz. Ekonomistler diyor ki biz bu krizi şöyle yaşadık, borçlanma endeksi yüzde 10’a tırmanırken yüzde 10’a geldiği anda biz ekonomik krizi yaşadık. Bu endekse bugün şu şekilde bakabiliriz. İşverenler ile bankaların şöyle bir anlaşması var. Bankalar işverenlerin borç yükünü çekiyor. İşverenden parasını alamadığı zaman devlete diyor ki bu adam bu parayı ödeyemiyor. Ben seninle bir anlaşma yaptım sen bu parayı vereceksin. Devletin o parayı 36 ay geciktirme hakkı bulunuyor. Türkiye’deki ekonomik krizin son dönemdeki kırılma noktası 2015’in sonu 2016’ın başı. Bu da takriben 2019 gibi bir yılda kapımızda bu krizi görebileceğimiz anlamına geliyor.” Konuşmalar ve raporların okunmasının ardından ilçe divan toplantıları hediye takdimi ile sona erdi.

en-guvenli-bolge-abd’nin-olmadigi-bolgedir-(6).jpg

en-guvenli-bolge-abd’nin-olmadigi-bolgedir-(5).jpg

en-guvenli-bolge-abd’nin-olmadigi-bolgedir-(2).jpg