"En çok yatırım yaptığımız il Erzurum oldu"

"En çok yatırım yaptığımız il Erzurum oldu"

- TKF Başkanı Erol Mehmet Yarar:- "Altyapıyla işe başlayarak Türkiye'nin en büyük kayak bakım merkezini Erzurum'da kurduk. Türkiye kayağı için çok büyük bir yatırımdı"


ERZURUM (AA) - Türkiye Kayak Federasyonu (TKF) Başkanı Erol Mehmet Yarar, "Son 4 senede en çok yatırım yaptığımız il Erzurum oldu. Bunu belirli bir niyetle değil gerçeğin ışığında yaptık. Çünkü Erzurum'da kayak kültürü halkın gönlünde ve kalbinde yer alıyor." dedi.

TKF tarafından Palandöken Dağındaki bir otelde geleneksel hale gelen iftar programının dördüncüsü düzenlendi. Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, iftar programında yaptığı konuşmada, milletlerin yaşamlarında hem dini gün ve geceler hem de milli gün ve gecelerin olduğunu söyledi.

Türk milleti olarak gerek milli günlere gerekse dini gecelere çok büyük önem verdiklerini aktararak, "Biz ramazanı ifade ederken hep 11 ayın sultanı olarak tabir ederiz. Ramazan, bütün kötülüklerin men edildiği ama faziletlerin, güzelliklerin, yardımlaşmanın olduğu bir aydır." ifadelerini kullandı.

Sekmen, Erzurum'un sahip olduğu doğal imkanlar dolayısıyla kış sporlarına çok uygun olduğunu anlatarak, şunları kaydetti:

"Her spor dalına ilgi gösterdiğimiz gibi kış sporlarına da ayrı bir önem veriyoruz. İnşallah gelecek yıllar nasıl ki diğer spor dalında başarılı oluyorsak kış sporlarında da hem Erzurum'da hem Türkiye'de hem de uluslararası arenada başarılı olacağız. İnşallah buradan yetişmiş şampiyon sporcularımız çıkacak ve milletimizi dünya kamuoyunda temsil etme imkanına kavuşacak. 2026 olimpiyatlarına aday olabilmek için burada dünya şampiyonlarının yapılması lazımdı. Bu sene snowboard alanında dünya şampiyonası yapıldı ve başarıyla bitirildi. Öncesinde 2017 EYOF ve 2011 Kış Üniversite Oyunları başarıyla tamamlanmıştı. Ayrıca Kayakla Atlama Kıta Şampiyonası'nı yine burada başarıyla gerçekleştirdik. Şehrimizin ve ülkemizin geleceği çok parlak."


- Yarar: "Türkiye'nin en büyük kayak bakım merkezini Erzurum'da kurduk"


TKF Başkanı Yarar ise iftar programlarını 4 yıldır Erzurum'da yapmalarının nedeninin Erzurum'un Türkiye kayak tarihinde kimsenin silemeyeceği bir konumda olmasından kaynaklandığını aktardı.

1910'lu yıllarda önce askeri amaçlı olarak başlayan kayak faaliyetinin Erzurum'dan ülkenin dört bir yanına yayıldığına değinen Yarar, "Erzurum sadece Alp disiplini alanında değil Türkiye'de kayakla atlamanın da ilk merkezi olarak dünya tarihine geçmiştir." dedi.

Yarar, Erzurum'un 78 yıllık kayak tarihinde değişik merhaleler geçirdiğini belirterek, şöyle devam etti:

"Biz de 78 yılın verdiği ilhamla Erzurum'a farklı bir katma değer oluşturmak istedik. Son 4 senede en çok yatırım yaptığımız il Erzurum oldu. Bunu belirli bir niyetle değil gerçeğin ışığında yaptık. Çünkü Erzurum'da kayak kültürü halkın gönlünde ve kalbinde yer alıyor. Ama bunun biraz paslandığını gördük. Bu pası silmeye ve tekrardan canlandırmaya gayret ettik. Önce altyapıyla işe başlayarak Türkiye'nin en büyük kayak bakım merkezini Erzurum'da kurduk. Türkiye kayağı için çok büyük bir yatırımdı. Yetiştirdiğimiz personelle bugün uluslararası seviyeye gelmiş durumda olmasından mutluluk duyuyoruz. Kayak Federasyonumuza önemli bir merkez kazandırdık. Kayak Federasyonumuzun dünya haritasında 2026 Kış Olimpiyatları'nda başarılı olabilmesi için uluslararası arenada ilk defa Türkiye tarihinde naklen kayak yarışmasını Erzurum'dan başlattık. Dünya kayak tarihi açısından en önemli yarışlarından biri olan dünya kupası seviyesinde bir yarışmayı Erzurum'da yapmayı başardık."

Yarar, 2026 olimpiyat sürecinin Türkiye'nin spor tarihi açısından çok büyük bir dönüm noktası olduğuna dikkati çekerek, şunları dile getirdi:

"Olimpiyatlara aday olmak dahi dünyada ilgi çeken bir konu iken olimpiyatları alırsak Türkiye tarihinde çok büyük bir şeyi başarmış ve yepyeni bir tarihi yine Erzurum'da yazmış olacağız. Bundan sonraki süreçte de gayret etmeye, mücadele etmeye devam edeceğiz. Ne Erzurum kimsenin malıdır ne kimsenin uhdesindedir. Bunu böyle görmek ve bilmek gerekir. Onun için bundan sonra ki sürecin nasıl yönetileceği konusundaki ortaya çıkarılmaya çalışılan spekülasyonlara da bir nebze cevap veriş olalım."

İftar programına, Erzurum Vali Yardımcısı Ayhan Terzi, Cumhuriyet Başsavcısı Halil İnal, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil, federasyon yetkililer ve kurum amirleri katıldı.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :