Emzirme Haftası

Emzirme Haftası

Konya Halk Sağlığı Müdürü Dr. Kaya: "Anne sütüyle beslenme her bebeğin, bebeği emzirme de her annenin hakkıdır. Hedefimiz, emzirilen bebeklerden oluşacak sağlıklı nesiller yetiştirmektir"

KONYA (AA) - Konya Halk Sağlığı Müdürü Dr. Hüsnü Murat Kaya, anne sütüyle beslenmenin her bebeğin, bebeğini emzirmenin de her annenin hakkı olduğunu belirterek "Hedefimiz, emzirilen bebeklerden oluşacak sağlıklı nesiller yetiştirmektir" dedi.

Kaya, 1-7 Ekim Emzirme Haftası dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, sayısız özelliğiyle başlı başına bir yaradılış mucizesi olan anne sütünün bebek için en mükemmel ve ideal besin olduğunu belirtti.

Gelecek yıllar için sağlıklı ve mutlu nesiller yetiştirmenin her zaman düşünülen ve amaçlanan bir ilke olduğunu ifade eden Kaya "Bunun sağlanabilmesi ve bebeklerin sağlıklı büyüyüp gelişebilmeleri için en ideal beslenme yönteminin emzirme olduğu bilinen bir gerçektir. Bebeklerin beslenmesi, hayata gözlerini açtıkları ilk andan itibaren büyük önem taşımaktadır. Yılda milyonlarca çocuğun ölümünü önleyen, ekonomik yan etkisi olmayan ağızdan verilebilen bebeğin ilk aşısı anne sütüdür ve  tüm bebekler ilk 6 ay sadece anne sütü ile beslenmelidir" dedi.

Konya'da bu alanda yürütülen çalışmalar hakkında da bilgi veren Kaya, şunları kaydetti:

"Konya 2002 yılında ülkede ilk kez 'Bebek Dostu İl' unvanını alan kent olmuştur. Hız kesmeden yürüttüğü çalışmalarla da "Altın Bebek Dostu İl" ünvanına sahip olan ilimizde bebek dostu hastane sayısı 33, bebek dostu aile hekimliği sayısı 275'e ulaşmıştır. Halkımız emzirme ve anne sütü konusunda her türlü soru ve sorunlarını aile hekimlerine ileterek yardım isteyebilir. Çünkü anne sütü ile beslenmek her bebeğin, bebeğini emzirmek ise her annenin hakkıdır. Emzirilen bebeklerden oluşacak sağlıklı nesiller ise bizim hedefimizdir."

Hüsnü Murat Kaya, hafta dolayısıyla bir alışveriş merkezinde açtıkları stantta anneler ve anne adaylarına anne sütünün önemini anlatarak bilgilendirme broşürleri dağıttıklarını sözlerine ekledi.

Kaynak:Haber Kaynağı