Emrullah İşler, sempozyumda konuştu

Emrullah İşler, sempozyumda konuştu

Konya'da törenler kapsamında "4. Uluslararası Mevlana Sempozyumu" gerçekleştirildi- AK Parti Ankara Milletvekili İşler:- "Kardeşliğe ve birlikteliğe daha fazla ihtiyaç duyulan bu günlerde Mevlana gibi öncü kişilerin örnekliği, yolumuzu aydınlatacak ve kar

 Konya'da Mevlana'nın 744. Vuslat Yıl Dönümü Uluslararası Anma Törenleri kapsamında "4. Uluslararası Mevlana Sempozyumu" düzenlendi.

AK Parti Ankara Milletvekili Emrullah İşler, Selçuk Üniversitesi (SÜ) Mevlana Araştırmaları Enstitüsü tarafından İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinde gerçekleştirilen sempozyumun açılışında, Mevlana'nın fikirlerinin insanlık için önemine dikkati çekti.

İslam ülkelerinin önemli bir kısmında kan, gözyaşı ve fakirliğin hakim olduğunu anlatan İşler, şöyle devam etti:

"Kardeşliğe ve birlikteliğe daha fazla ihtiyaç duyulan bu günlerde Mevlana gibi öncü kişilerin örnekliği yolumuzu aydınlatacak ve karşılaştığımız sorunları çözmekte bize yardımcı olacaktır. İnsanlık tarihinin uğrak merkezlerinden olan ve geçmişte mutluluk diyarı olarak tanınan Yemen'de yaşanan kıtlık, ölüm ve çatışmaları göz önünde bulundurduğumuzda Müslümanların dünya üzerinde ciddi krizlerle karşı karşıya kaldığını görebiliyoruz."

İşler, Yemen'de binlerce insanın koleradan hayatını kaybettiğine işaret ederek, Müslümanların birlik şuurunun idrakinde olmaları gerektiğini söyledi.

İslam coğrafyasının halinin herkesi üzdüğünü vurgulayan İşler, "Müminler ancak kardeştir ayetinin muhatabı olmamıza rağmen, kendi içimizdeki sorunları çözemeyişimiz, İslam dünyasında yaşanan savaş ve ayrılıkların başlıca nedenlerindendir." diye konuştu.

- "Ciddi bir üretim potansiyeli demek"

İran Araştırmaları Merkezi (IRAM) Başkanı Prof. Dr. Ahmet Uysal da Müslümanların dünya nüfusunun dörtte birini oluşturduğunu anımsattı.

Müslümanların coğrafi olarak da dünyanın manevi merkezinde yer aldıklarına değinen Uysal, şunları kaydetti:

"Yaklaşık yüzde 23 olan Müslüman nüfus, 12-13 yıl sonra yüzde 26'ya çıkacak. Yine Müslümanlar diğer dinlerin mensuplarına göre en genç nüfusa sahip. Bu da ciddi bir üretim potansiyeli demek. Bugün Çin bile tek çocuk politikasından vazgeçerek nüfusun artmasını teşvik ediyor. Avrupa'da da nesil üremiyor ve geri gitmeye başlıyor. Eğer Müslümanlar bu potansiyeli kullanarak güçlenebilirse her alanda ciddi bir konuma ulaşacaktır."

"Hazreti Mevlana ve İslam Dünyasında Kardeşlik" konusunun ele alındığı sempozyum iki gün sürecek.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :