"Emperyalizmin ve içimizdeki iş birlikçilerin oyunlarını bozmalıyız"

"Emperyalizmin ve içimizdeki iş birlikçilerin oyunlarını bozmalıyız"

Antalya Muharip Gaziler Derneği Başkanı Abidin Sezer:"Günümüzde emperyalizmin ve içimizdeki iş birlikçilerin oyunlarını, tuzaklarını görüp milletçe bunu bozmalıyız"- Kıbrıs Gazisi Haluk Hatipoğlu:"Yaklaşık yüz yıl önce cephelerde yaşanan savaş, bugün stra

ANTALYA (AA) - Antalya'da muharip gaziler, gençlere Türkiye üzerinde oynanan oyunlar hakkında uyarılarda bulundu.

Antalya Cumhuriyet Meydanı'nda 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla tören düzenlendi. Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Muharip Gaziler Derneği Başkanı Abidin Sezer, gaziler ve yakınlarının katılımı ile gerçekleşen törende Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın mesajı okundu.

Dernek Başkanı Sezer, tören sonrası AA muhabirine yaptığı açıklamada, gazilerin yaşayan kahramanlar olduğunu söyledi.

Türkiye Cumhuriyeti'nin sonsuza kadar yaşatılması için her vatandaşın, kurum ve kuruluşların öz değerlerine sahip çıkması gerektiğini vurgulayan Sezer, "Günümüzde emperyalizmin ve içimizdeki iş birlikçilerin oyunlarını, tuzaklarını görüp milletçe bunu bozmalıyız. Artık fikri ve fiziki hazırsızlığa son vererek hafızamızı silenleri ve elimizi, kolumuzu bağlayanları görmeliyiz. Toplumda sosyal fay hatları yaşatmadan, tüm milli unsurlarımızı tek Türkiye için seferber etmeliyiz. Türkiye 'Ben Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyım' diyen herkesin vatanıdır." diye konuştu.

Savaşların sadece cephede yaşanmadığına dikkati çeken Sezer, başka ülkelerden sermaye alan ülkelerin o devletlerin esiri olduğunu, bu açıdan Türkiye'nin öz sermayesini oluşturması gerektiğini bildirdi.

Kıbrıs Harekatı Gazisi Yusuf Özkara da Türkiye'nin 1923'te düşmanlardan kovulduğunu ancak düşmanların yıllardır boş durmadığını dile getirdi.

Çanakkale'ye dün hücum eden düşmanların bugün Suriye'de Doğu Akdeniz'de biriktiğini anlatan Özkara, şu değerlendirmede bulundu:

"Bugün üstü örtülü savaş devam ediyor. 15 Temmuz'dan önce Türk Silahlı Kuvvetlerimizin içine sızarak ülkeyi içeriden bitirmek istediler ama başarılı olamadılar, şimdi de ekonomik açıdan üzerimize geliyorlar, ekonomimizi çökertmek istiyorlar. Bu oyunları gençlerimizin görmesi gerekiyor. Savaş sadece cephede olmuyor, bu açıdan hukuka, askere, eğitime, öz değerlerimize sahip çıkmalıyız, önem vermeliyiz."

Kıbrıs Gazisi Haluk Hatipoğlu da yıllardır Türkiye üzerinde oyunlar oynandığını, bunların bozulması için savunma sanayisine, eğitime önem verilmesi gerektiğini aktardı. Hatipoğlu, "Yüzyıl önce cephelerde yaşanan savaş, bugün strateji değiştirdi. Cephelerde başarılı olamayanlar bugün farklı oyunlarla karşımıza çıkıyorlar. Bunları görmeli ve öz değerlerimize sahip çıkmalıyız. Kendi gücümüzü görmeliyiz ve bu gücü ortaya çıkarmalıyız." diye konuşu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :