Emniyette terfi sınavları

Emniyette terfi sınavları

Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesindeki 610 personel, bir üst rütbeye terfi edebilmek için sınava girecek

ANKARA (AA) - Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde, komiser yardımcısından 3. sınıf emniyet müdürüne kadar 610 çalışan bir üst rütbeye terfi edebilmek için sınava girecek.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, komiser yardımcısı, komiser, başkomiser, emniyet amiri ile 4. ve 3. sınıf emniyet müdürü rütbesindeki 610 çalışan, 27-28 Şubat tarihlerinde 81 il merkezinde bir üst rütbeye terfi edebilmek için yazılı sınava girecek.

Ankara'da Gölbaşı Polis Akademisi Yerleşkesi, diğer illerde ise merkezlerde yapılacak yazılı sınavda, emniyet mensupları 40 soru cevaplayacak. Adaylara polis meslek mevzuatı, ceza muhakemesi ve ceza hukuku, anayasa hukuku, idare hukuku ve idari yargı, Atatürk ilke ve inkılap tarihi, insan hakları ile genel kültür alanlarında sorular yöneltilecek.

İlk gün 3. sınıf emniyet müdürü, başkomiser ve komiser, A ve B rütbesinden komiserler sınava girerken, 28 Şubat'ta yapılacak ikinci aşamada ise 4. sınıf emniyet müdürü, A ve B grubu başkomiserler ile A ve B rütbesinden komiser yardımcıları ter dökecek.

Yazılı sınavların ardından 2-16 Mart tarihlerinde sözlü sınava alınacak emniyet mensuplarından başarılı olanlar, 28 Mart-2 Nisan'da ise uzaktan eğitim yöntemiyle yöneticilikle ilgili hizmet içi eğitim alacak. Eğitim sonrasında 5-6 Nisan tarihlerinde yapılacak sınavları da geçen emniyet mensupları arasından bir üst rütbeye terfi ettirilecekler, Yüksek Değerlendirme Kurulu kararıyla belirlenecek.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :