Emniyette "paralel yapı" operasyonu

Emniyette "paralel yapı" operasyonu

Operasyon kapsamında gözaltına alınarak adliyeye sevk edilen eski İstanbul İstihbarat Şube Müdürü Yılmazer'in savcılık ifadesinde, ''Bu kadar ağır görev içerisinde birtakım yanlışlıkların olması memuriyet vazifesinin doğal gereğidir. Aynı zamanda hayatın

İSTANBUL (AA) - Emniyette "paralel yapı" operasyonu kapsamında gözaltına alınarak adliyeye sevk edilen eski İstanbul İstihbarat Şube Müdürü Ali Fuat Yılmazer'in savcılıkta verdiği ifadede, ''Bu kadar ağır görev içerisinde birtakım yanlışlıkların olması memuriyet vazifesinin doğal gereğidir. Aynı zamanda hayatın olağan akışına da uygundur'' dediği belirtildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde "yasa dışı dinleme" ile ilgili yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınarak adliyeye getirilen Yılmazer, soruşturma savcısı Okan Özsoy'a ifade verdi.

Yılmazer, ifadesinde, Emniyet Müdürlüğü İstihbarat kadrosunda 22 yıl görev yaptığını, 2011'de de İstanbul Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube'den Sorumlu Müdür Yardımcılığı görevini sürdürdüğünü belirterek, bu yılın başında da emekli olduğunu anlattı.

Ali Fuat Yılmazer, görev yaptığı süre içerisinde, dinleme faaliyetinde, karar talep formları üst yazısında şube müdürü olarak imzalarının bulunduğunun doğru olduğunu ve dinleme faaliyetlerini "alt kadroların" başlattığını ifade ederek, "Birtakım paraf işlemlerinden sonra 'İletişime Müdahale Karar Talep Formu' imzalanır. Benim önüme getirilir. Ben de mahkemeden talep yazısına imza atarım. Ekleri ile birlikte talebimiz mahkemeye iletilir" şeklinde beyanda bulunduğu kaydedildi.

İfadesinde, sahte isim ve eksik isimle dinleme suçlamasını kabul etmediğini söyleyen Yılmazer'in, şube müdürü olarak önüne gelen bilgi ve belgeleri tek tek kontrol etmesinin mümkün olmadığını belirttiği de ifade edildi.

Yılmazer'in, bir şahıs hakkında yaptıkları ilk dinlemeden sonra bir suç unsuruna rastlanmaması durumunda ikinci ve üçüncü dinlemelerin yapılmaması için yazılı talimat verdiğini savunarak, ifadesinde şunları söylediği kaydedildi:

"Faaliyetlerin denetleyicisi oldum. Hoyratça uygulamalardan kaçınılması için bu konuda çok çalıştım. Görev yaptığım dönem içerisinde, benim bir üstüm olan İl Emniyet Müdür Yardımcılığı görevini de ben yürüttüm. Her iki görev beni dışarıda meşgul etti. Bu kadar ağır görev içerisinde birtakım yanlışlıkların olması memuriyet vazifesinin doğal gereğidir. Aynı zamanda hayatın olağan akışına da uygundur." 

Yılmazer'in, elde ettikleri tapeleri imha ettiklerini savunarak, bu tapelerin amaç dışı kullanımı hususundaki suçlamaları reddettiği, bilgilerin de ayrı bir yerde depo edilmesinin söz konusu olmadığını söylediği kaydedildi.

İstihbarat Şube Müdürü olarak atandığı dönemde, var olan kadroyla çalışmaya devam ettiğini söyleyen Ali Fuat Yılmazer'in, "Hangi kadroyu devralmışsam, o kadro ile beraber çalıştım. Hiçbir personeli kendi gayretimle müdürlüğe getirmedim. Dolayısıyla burada bir yapılanma oluşmamıştır. Örgütlü bir faaliyet asla söz konusu olmadı" dediği öğrenildi.

Kaynak:Haber Kaynağı