Emniyetin projesiyle ilk kez şehir dışına çıktılar

Emniyetin projesiyle ilk kez şehir dışına çıktılar

Emniyet Genel Müdürlüğü, "Kardeşiz Projesi" kapsamında 15 farklı ilden toplam 615 öğrenciye tarihi yerleri gezdirdi

ANKARA (AA) - FATİH ÇAKMAK/SERDAR AÇIL - Emniyet Genel Müdürlüğü, "Kardeşiz Projesi" kapsamında 15 farklı ilden toplam 615 öğrenciye tarihi yerleri gezdirdi. 

Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Dairesi Toplum Destekli Şube Müdürlüğü, Güvenli Hayat ve Güvenli Bir Gelecek İçin Çocuk ve Gençler Sosyal Koruma ve Destek Programı (ÇOGEP) kapsamında, Türkiye İzcilik Federasyonu (TİF) ile "Kardeşiz Projesi" isimli işbirliği protokolü imzaladı. 

Proje ile il emniyet müdürlüklerince belirlenecek çocuk ve gençlerin Türkiye İzcilik Federasyonunca düzenlenecek izcilik faaliyetlerine katılması amaçlanıyor.

Bu kapsamda Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü'nden 64 polis, bu sene 2 Ağustos-9 Eylül tarihleri arasında 8 günlük 4 dönem halinde  Aksaray, Çankırı,  Ordu, Bolu,  Karaman, Kırıkkale, Amasya, Afyonkarahisar, Niğde, Çorum, Isparta, Nevşehir, Yozgat, Kırşehir ve Ankara illerinden toplam 615 öğrenciye tarihi yerleri gezdirdi. Öğrenciler kır gezisinin yanı sıra izcilik faaliyetlerine de katıldı.  

-Öğrenciler programda neler yaptı

Öğrenciler, Bolu'da bulunan TİF'e ait Aladağ kampında 2 gün kamp yaparak izcilik temel ve teknik bilgileri, ekip ruhu, yanaşık düzen ve okçuluk eğitimi aldı. 

İstanbul'da 3 gün süre ile TİF kampında binicilik, kano, dağ bisikleti, tırmanış gibi sportif faaliyetler yapan öğrenciler, daha sonra ve Miniatürk, Panorama 1453, Sultanahmet Camisi ve Ayasofya Müzesini gezdi.

Öğrenciler Çanakkale'de Büyük Abide, 57 Alay, Conk Bayırı ve diğer şehitlikleri ziyaret etti. 

Proje için gelir düzeyi düşük, il dışına çıkma imkanı olmayan öğrenciler seçiliyor.

 

Kaynak:Haber Kaynağı