Emniyet, şehit yakınlarını unutmadı

Emniyet, şehit yakınlarını unutmadı

Türk Polis Teşkilatını Güçlendirme Vakfınca, Emniyet Teşkilatı personeline geçen yıl 6 milyon 253 bin 181 lira sosyal yardım yapıldı

ANKARA (AA) - ORHAN ONUR GEMİCİ - Türk Polis Teşkilatını Güçlendirme Vakfı, emniyet teşkilatı personeline geçen yıl 6 milyon 253 bin 181 lira sosyal yardım yaptı.

AA muhabirinin, Emniyet Genel Müdürlüğünden aldığı bilgiye göre, Türk Polis Teşkilatını Güçlendirme Vakfı, başta terör örgütleriyle olmak üzere tüm suçlarla mücadelesini kararlılıkla sürdüren emniyet personelinin moral ve güç ihtiyacını karşılamak amacıyla çeşitli yardımlarda bulunuyor.

Bu kapsamda, vakıf tarafından geçen yıl (2016) 3 milyon 433 bin 782 lirası emniyet mensuplarının engelli çocuklarına ek eğitim yardımı, 2 milyon 775 bin lirası şehit emniyet mensuplarının ailelerine, 40 bin 99 lira 32 kuruşu ihtiyaç sahibi emniyet personeline ve 4 bin 300 lirası tedavi yardımı olmak üzere toplam 6 milyon 253 bin 181 lira 32 kuruş maddi destek sağlandı.

Vakıf, gerçek ve tüzel kişilerin geçici ve devamlı bağış ve yardımlarından, vasiyetler gibi ölüme bağlı tasarruflardan, öz kaynakların değerlendirilmesinden, Karayolları Trafik Kanunu'nun 131. maddesine göre "Sürücü Belgeleri Hizmet Bedeli"nden, Makine ve Kimya Endüstrisi Kurumunca 6136 sayılı Kanun ve yönetmelik gereğince aktarılan paydan gelir sağlıyor.

Vakıf, teşkilatın güçlendirilmesi ve her yönü ile en ileri düzeye yükseltilmesi konusunda gerçekleştirebileceği her türlü faaliyetinde vatandaşların maddi ve manevi desteğini sağlamayı amaçlıyor.

Gelirlerinin yüzde 80'ini teşkilatın gelişmesi için harcama zorunluluğu bulunan vakıf, yapılacak yardımların belirlenmesinde, emniyet teşkilatı ile bütünlük ve yardımlaşma içerisinde çalışmalarını sürdürüyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :