Emniyet Personelinden İşaret Diliyle İstiklal Marşı

Emniyet Personelinden İşaret Diliyle İstiklal Marşı

Kırşehir'de 33 emniyet personeli, "Sessiz Hayatlara Ses Getiren Eller" projesi kapsamında, işaret diliyle İstiklal Marşı'nı okudu

Kırşehir Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik (TDP) Şube Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen "Sessiz Hayatlara Ses Getiren Eller" projesi kapsamında, 33 emniyet personelinin işaret diliyle İstiklal Marşı'nı okuduğu bildirildi.

Kırşehir Emniyet Müdürlüğünden 33 personel ile diğer kamu kurumlarında çalışan 30 kişiye "Sessiz Hayatlara Ses Getiren Eller" projesi kapsamında, 120 saat teorik ve temel eğitim, 82 saat uygulamalı olarak işaret dili eğitimi verildi.

Kırşehir Kültür Müdürlüğü konferans solununda düzenlenen sertifika töreninde, eğitim alan toplam 63 kişiden 33 emniyet personeli işaret diliyle İstiklal Marşı'nı okudu.   

Törende konuşan Kırşehir Valisi Necati Şentürk, işitme engelli olan vatandaşlarla kamu görevlilerin daha rahat anlaşabilmeleri gerektiğini belirterek, kamu kurum ve kuruluşlarındaki personelin de işaret dilini öğrenerek arkadaşlarına öğretmesini istedi.

Vali Şentürk, "İşitme engelli vatandaşlarımızın istek ve talepleriyle ilgili iletişim kurmada kendilerine yardımcı olacak personellerin bulunmaması önemli bir eksiktir. Engelli vatandaşlarımız eşit haklara ve yaşam koşullarına sahip olmalıdır. İletişimin ne kadar önemli olduğu buradan da belli olmaktadır. İletişim sadece dil ile değil vücut diliyle, işaret diliyle de bu iletişim sağlanabilir. Kimsenin kimseden bir üstünlüğü olmadığı için devletimizin asli görevlerinden olan vatandaşa hizmet noktasında işaret diliyle vatandaşlarımıza daha etkin bir hizmet sunacağız" diye konuştu. 

Kırşehir Emniyet Müdürü Sıtkı Akgül ise "Sessiz Hayatlara Ses Getiren Eller" projesinin önemli bir eksikliği kapatacağını ve vatandaşlarla kamu görevlilerin daha rahat iletişim sağlayacaklarını belirtti.

 Akgül, toplumun gerçek ihtiyaçlarını gözetmek suretiyle sonuca giden ve ölçülebilen projeleri hayata geçireceklerini ifade ederek, "29 ayrı kamu kuruluşunda personellere işaret dili eğitimi verildi. Eğitim alan personeller kendi kurumlarındaki diğer personellere de işaret dilini öğretebileceklerdir. İşitme engelinden dolayı konuşma eğilimini gerçekleştiremeyen vatandaşlarımızla bu sayede daha rahat iletişim sağlanacaktır" dedi. 

Programın ardından işaret dili eğitimi alanlara sertifikaları takdim edildi.

Kaynak:Haber Kaynağı