Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Akdeniz:

Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Akdeniz:

"2017'nin ilk 3 ayında meydana gelen ölümlü kaza sayısı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 21 azaldı"- "Emniyet otoparklarında bekleyen sivil ve resmi tüm araçlar yol kenarlarında olacak. Vatandaşımız devletimizin gücünü hissederek güvenle yolculuğunu y

İZMİR (AA) - Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Akdeniz, 2017'nin ilk 3 ayında meydana gelen ölümlü kaza sayısının geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 21 azaldığını söyledi.

Akdeniz, Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Hizmetleri Başkanlığı tarafından Narlıdere Nevvar Salih İşgören Polis ve Moral Eğitim Merkezi'nde düzenlenen "Trafik Bölge Değerlendirme Toplantısı"nda, trafik kazalarının, ülkelerin maddi ve manevi kayıplar verdiği önemli sorunlarından biri olduğunu ifade etti.

Türkiye'nin, trafik kazalarındaki ölüm ve yaralanmaları 2020 yılına kadar yüzde 50 azaltmayı taahhüt ettiğini hatırlatan Akdeniz, "Araç sayımız, ülkemiz ekonomisindeki olumlu gelişmeler, şehirlerimizin yoğunluk kazanması ve vatandaşın yaşam konforundaki olumlu değişimiyle son 15 yılda yüzde 132 arttı. Trafik sorunu sadece karayolu altyapısı ve polisin gayretleriyle çözülebilecek bir konu değildir. 2017'nin ilk 3 ayında meydana gelen ölümlü kaza sayısı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 21 azaldı." şeklinde konuştu.

- Trafik denetimleri

Akdeniz, Türkiye'deki trafik kazalarının yüzde 21'inin şehir dışında meydana geldiğini anımsattı.

Geçtiğimiz yıl Türkiye'de 1 milyon 182 bin 493 trafik kazası meydana geldiğini belirten Akdeniz, "Bu kazalarda 7 bin 300 kişi hayatını kaybetti, 303 bin 812 kişi yaralandı ve 30 milyar lira hasar oluştu." diye konuştu.

Sürücülere trafik kurallarına uymaları yönünde çağrıda bulunan Akdeniz, şunları kaydetti:

"Her gün 20 kişinin sadece trafik kazalarından öldüğünü görmek hepimizin içini acıtmaktadır. Ülkemizdeki trafik kazalarının yüzde 88,7'si sürücünün kusurundan ve bunun da yüzde 35'i aşırı hızdan kaynaklanmaktadır. Sürücülerimiz trafik kurallarına uysa kazalar doğrudan yüzde 88 oranında azalacak ve her 100 kişiden 88'ini ölümden kurtarmış olacağız. Denetimlerimizde de öncelikle sürücüleri uyarmayı ve eğitmeyi amaçlıyoruz. Trafik kurallarını ihlal eden sürücülere de mutlaka ceza yazılacaktır."

- Güvenli yolculuk

Yaz dönemi ve bayramlarda trafiğin yoğunlaşacağını anlatan Akdeniz, bu süreçte denetimlerin de arttırılacağını vurguladı.

Trafiğin yoğun olacağı dönemde otoparklarda polis aracı bekletmeyeceklerini dile getiren Akdeniz, "Sivil ve resmi tüm emniyet araçları yollarda görünür olacak ve denetimde bulunacak. Emniyet otoparklarında bekleyen sivil ve resmi tüm araçlar yol kenarlarında olacak. Vatandaşımız devletimizin gücünü hissederek güvenle yolculuğunu yapacak. Ayrıca, toplu taşıma araçlarında sivil memur denetimimiz de aralıksız devam ettirilecek." şeklinde konuştu.

Toplantıya, İzmir Valisi Erol Ayyıldız, İzmir Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın, Aydın, Muğla, Manisa, Denizli, Uşak, Kütahya, Balıkesir, Antalya'da görev yapan polis müdürleri, karayolları, belediye, üniversite ve bazı derneklerinin temsilcileri katıldı.



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :