Emlak Konut'un Konya projeleri satışta

Emlak Konut'un Konya projeleri satışta

Yüzde 20 peşinat, yüzde 0,70 faiz oranı ve 120 aya kadar vadeyle ev sahibi olma fırsatının sunulacağı kampanya 1-31 Ağustos tarihleri arasında düzenlenecek- Emlak Konut GYO Genel Müdürü Kurum:- "Tarihte bir ilk olarak aylık yüzde 0,70, yıllık yüzde 8,4 fa

İSTANBUL (AA) - Emlak Konut GYO'nun hayata geçirdiği "TÜFE'li Satış Kampanyası"nın 1-31 Ağustos tarihleri arasında geçerli olacağı belirtilirken, kampanyanın geçerli olacağı projeler açıklandı.

Emlak Konut GYO'dan yapılan açıklamaya göre, Türkiye'nin geleceğine ve ekonomisine olan güveninin göstergesi olarak görülmemiş bir kampanyaya imza atan şirket, bu fırsat sayesinde ev sahibi olmayı kolaylaştıracak.

Toplam 30 projede 15 bin konut ve ticari alan için geçerli olacak kampanya ile vatandaşın sosyal konut edindirme şartlarında ev sahibi olması hedeflendi.

Kampanya çerçevesinde yüzde 20 peşinat, yüzde 0,70 faiz oranı ve 120 aya kadar vadeyle ev sahibi olmak mümkün olabilecek. Bağımsız bölüm bedelinin yüzde 20'si peşin ödenecek, yüzde 10'luk kısım ara ödeme olarak tahsil edilecek. Kalan yüzde 70'lik ödemenin ise; TÜFE'ye göre ya da aylık yüzde 0,70 vade farkı ile 120 aya kadar taksitlendirilmesi mümkün olacak.

1-31 Ağustos tarihleri arasında geçerli olacak kampanya kapsamında diğer bir ödeme seçeneğinde ise bağımsız bölüm bedelinin en düşük yüzde 30'luk kısmının peşin, kalan yüzde 70'lik kısmının 120 aya kadar TÜFE'li veya aylık yüzde 0,70 vade farkı ile taksitlendirilmesi söz konusu olabilecek.

 

- "Türk Milleti her şeyin en iyisini hak ediyor"

 

Açıklamada görüşlerine yer verilen Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, kampanyanın vatandaşa uygun şartlarda konut edindirme avantajının yanı sıra sektöre de büyük ivme kazandıracağını bildirdi.

Kurum, kampanyayı düzenleme nedenlerine ilişkin, "Terör örgütü FETÖ'nün darbe girişiminin ardından canını ortaya koyarak görülmemiş bir direniş gösteren Türk milleti, her şeyin en iyisini hak ediyor. 15 Temmuz gecesi ve sonrası büyük bir demokrasi mücadelesi veren milletimiz için yapılması gereken her ne varsa biz bunu yapmaya hazırız" ifadelerini kullandı.

Tarihi bir kampanyayı hayata geçirdiklerinin altını çizen Kurum, bugüne kadar alt gelir grubu için uygulanan oranların orta ve üst gelir grubu için de geçerli olacağını aktardı.

 

- "Konut almak için tarihi fırsat"

 

Kurum, kampanya kararı ile tarihte bir ilk olarak aylık yüzde 0,70, yıllık yüzde 8,4 faiz oranının uygulanacağını belirterek, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Bu, finans kuruluşlarının bile kısa vadede altından kolay kolay kalkacağı bir oran değil. Kampanyamız şirketimizin nakit akışında olumsuz bir etki yapmayacağı gibi aksine satışları artıracak, sektöre ivme kazandıracak olan kampanyamız, konut almak isteyenler için tarihi bir fırsat. Konut sahibi olmak ve gayrimenkule yatırım yapmak için en doğru zaman. Türkiye'nin geleceğine ve ekonomiye güveniyor, yarınlara emin adımlarla yürüyoruz. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da tüm taahhütlerimizi aksatmadan yerine getireceğimizden kimsenin şüphesi olmasın. 15 Temmuz sürecinde yaşananların hiçbir şekilde bizim çalışmalarımıza olumsuz bir etkisi olmayacak."

 

- TÜFE oranı sabitlenerek, satın alma gücü artırılıyor

 

Emlak Konut GYO'nun TÜFE'li Satış Kampanyası'na dahil olan firmaların listesi şu şekilde:

"Adım İstanbul, Ağaoğlu Maslak 1453, Avrupa Konutları Başakşehir, Avrupark, Bahçekent Emlak Konutları (dükkanlar), Bahçekent Emlak Konutları (ofisler), Bahçekent Flora, Başakşehir Emlak Konutları (dükkanlar), Başakşehir Merkez Çarşı (MAKRO), Bulvar İstanbul, Emlak Konut Körfezkent (dükkanlar), Esenler Emlak Konutları, Evora Denizli, Evora Tuzla 1. Bölge, Evvel İstanbul, Göl Panoroma Evleri, İstmarina, Karat 34, Koordinat Çayyolu, Metropol İstanbul, Nevşehir Emlak Konutları, Nidakule Ataşehir (dükkanlar), Nidakule Kayaşehir, Park Mavera 1, Sofa Loca, Tema Şehir Konya, Tual Adalar, Tual Bahçekent, Park Mavera 2."

Açıklamada, kampanya şartnamesine ilişkin şu bilgiler de yer aldı:

"TÜFE'li satışlarda 30 Haziran 2017'ye kadar TÜFE güncellemesi yapılmayacağı ve TÜFE güncellemesinin 2017 yılının ikinci dönemden itibaren başlayacağı öngörülüyor. TÜFE oranının 6 aylık yüzde 5'i aşması durumunda satışlar için güncelleme oranı 6 aylık yüzde 5'le sınırlandırılacak. Ticari ünitelerin dönem içerisinde açık artırma usulü ile satışa sunulması durumunda açık artırma tarihi satış tarihi olarak kabul edilecek ve kampanya şartları uygulanacak. Kampanyaya katılan firmaların uyacağı şartlar konut edinme şartlarıyla aynı olacak."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :