Emiroğlu; Staj süresi iki yıla çıkarılmalı…

Emiroğlu; Staj süresi iki yıla çıkarılmalı…

“Kısa adı KONMUHDER olan Konya Muhasebe Hukuk Eğitim Kültür Derneği Başkanı Celal Emiroğlu:”Meslek liselerinde staj süresi iki yıla çıkarılmalı” dedi.

Hem teknik liselerde okuyan hem de ticaret liselerinde okuyan öğrencilerin ticari hayata çabuk uyum sağlamaları hem de öğrendiklerini uygulama alanında görmeleri için bu sürenin olabildiğince uzatılması gerektiğini kaydeden Emiroğlu, “Şu anda uygulanan bir yılık staj döneminin ne öğrenciye ne de işverene katkı sağlamıyor. Okulda öğrenmeden ziyade stajda tatbiki olarak öğrenmek daha fayda sağlayacaktır” dedi.

Özellikle ticaret meslek liselerinde okuyan öğrenciler bir yıllık staj dönemlerinde resmi kurumları, işvereni ve çalışma ortamını tam öğrenmeden öğretim yılının tamamlandığına dikkat çeken Başkan Emiroğlu, “Esas işverenin faydalanacağı ve öğrencinin öğrendiklerini uygulama sahasına yansıtacağı ortam oluşmadan staj süresi bitmekte. Bir misal ile konuyu açıklık getirmek gerekirse: Yazın çocuklarımızı kuran kursuna gönderiyoruz. Tam kuranı kerimi öğrenmeye başlayacağı sıra da okullar açılıyor, ve esas öğrenmesi gereken KURAN dersi öğrenilememekte. Bu her sene bu şekilde tekrar edilmekte. Verimde alınamamakta. Veliler çocuklarını başka kurslarla takviye etmek zorunda kalmakta” ifadelerine yer verdi.

 Başkan Emiroğlu konuşmasına şöyle devam etti: Muhasebe mesleği bilgi ve dikkat gerektiren bir meslek. Muhasebecilik mesleği ülke ekonomisine istihdam ve mali kazanç sağlaması bakından son derece önemli. Bu sebeple Ticaret liselerinde bir yıl süre ile yapılan muhasebe stajını yeterli bulmuyoruz. Staja giden öğrenciler haftada üç gün gittikleri staj süresince büroları ancak tanıma imkanı buluyorlar. Muhasebe ile ilgili yeterli bilgileri öğrenmeleri neredeyse imkansız hale geliyor. Liselerdeki eğitimin dört yıla çıkmasıyla birlikte staj sürelerinin de iki yıl olması gerekir. İki yıl staj yapan bir öğrenci okulunu bitirdiği zaman daha bilgili ve verimli olma imkânına kavuşur. Milli Eğitim Bakanlığının bu konuda çalışma yapması gerekir.”