Emiroğlu: Muhasebeciler bildiğiniz gibi

Emiroğlu: Muhasebeciler bildiğiniz gibi

Emiroğlu; Muhasebeciler Devlet ile vatandaş arasında önemli bir köprü vazifesi üslenmesine rağmen, meslektaşlarımızın sorunların çözümü noktasında siyasiler ve yetkilileri daha sorumlu olmaya davet ediyorum.

Her yıl 01-07 Mart tarihleri arasında kutlanan “Muhasebeciler Haftası” dolayısıyla meslektaşlarının haftasını kutlayan Muhasebe Hukuk Eğitim ve Kültür Derneği (KONMUHDER) Yönetim Kurulu Başkanı Celal Emiroğlu, Devlet ile vatandaş arasında köprü vazifesi üstlenen muhasebecilerin önemli bir görevi üstlendiğini söyledi. Başkan Celal Emiroğlu mesajında; “3568 sayılı Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik ve Yeminli Mali Müşavirlik Kanunu’nun verdiği yetkiye istinaden hizmet vermekte olan mali müşavirler ve muhasebecilik mesleği mensupları, ticari ve ekonomik anlamda deyim yerindeyse hayatın gözü, kulağı olmakla birlikte devlet gelirlerinin arttırılmasında ve sürdürülebilir bir kalkınma sürecinin yakalanmasında büyük sorumluluk taşımaktadırlar. Düzenli ve adil bir vergi sisteminin tesis edilebilmesi ancak kamuyu ilgilendiren tüm işlemlerin kayıt altına alınabilmesi, mükelleflerin beyanlarının makul ve gerçekçi olması yönünde yapılan çalışmalar ve kayıt dışı ekonominin ortadan kaldırılması ile mümkün olacaktır. Bu durumu gerçekleştirme noktasında da en önemli güç şüphesiz mali müşavirler ve muhasebecilik mesleğinin saygıdeğer mensuplarıdır.” Dedi. Bu kadar önemli bir görevi üstlenen muhasebecilerin yıllardır devam eden sorunların olduğuna dikkat çeken Başkan Emiroğlu, “öncelikle mesleğimizde en önemli sorunların başında haksız rekabet var. Tahsilat yapılmakta ciddi sorular yaşanıyor. Mesleğe giren bir muhasebeci 3 yıl staj yapmak zorunda. Yeni başlamasına rağmen hiçbir mükellefi olmadan odaya kayıt yaptırmak ve masrafları karşılamak için kredi çekiyor. Sorunların bunlarla sınırlı değil, fakat kendi günümüzde bu sorunların da dile getirilmesi gerektiğini düşünüyorum. Sorunların çözümü noktasında siyasi erkanın ve oda mensuplarının daha kapsamlı çalışma yapması gerekir. Aksi halde sadece günü kutlamak meslektaşlarımızın içinde bulunduğu sıkıntıları görmezden gelmek, bizlere bir şey kazandırmaz” ifadelerine yer verdi.

Yaşanan sıkıntılara rağmen başta ilimizde kayıtlı 2 bin 400 mali müşavir ve tüm meslektaşlarımızın “Muhasebeciler Haftası”nı en içten duygularımla tebrik ediyor, çalışmalarında başarılar diliyorum.” Şeklinde ifade etti.