Emiroğlu, değişim  ve gelişim getirecek

Emiroğlu, değişim ve gelişim getirecek

Konya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler (SMMM) Odası başkanlık seçimleri öncesi Meslekte Değişim Grubu Başkan Adayı Celal Emiroğlu, Memleket'e konuştu.

Celal Emiroğlu, ‘Değiştir ki Gelişimde İmzan Olsun’ sloganıyla yola çıktıklarını anlattı. Emiroğlu’yla yapığımız söyleşide getirilecek yenilikleri dile getirerek “ Meslek olarak söz hakkı istiyoruz” dedi.

Başkan olduğunuzda getirmiş olacağınız düzenlemeler nelerdir?

Mesleki ve toplumsal çıkarlar ikinci plana atılamaz, bunlara duyarsız kalmayacağız. Meslektaşların dünya Görüşlerine, sosyal yaşantılarına, Çalışma alanlarına ve siyasi görüşlerine bakmadan eşit hizmet sunacağız. Mesleki rekabeti, ücret rekabeti olmaktan çıkarıp kalite rekabetine dönüştüreceğiz. Eleştirilen bir yönetim, Eleştiren meslektaş istiyoruz.

Toplumsal gelişmenin de, toplumsal çürümenin de temelinde yöneticilerin tavırları yatar. Bireysel tavırlarla değil, istişarelerle Kararlar alacağız. Mesleğe hizmeti, kişilere hizmete dönüştürmeyeceğiz.

Yasaların verdiği yetkiler neler?

Sadece yasalara bağlı kalmadan mesleki olarak söz hakkı istiyoruz Her geçen gün yeni yük ve angaryalarla büyüyen iş yükümüz altında 26 yıllık meslek yasamızla yürümeye devam etmekteyiz. Meslekte saygınlık beklentimiz bir yana; unvanımızla değil vergi daireleri, SGK vb. kurumlarda 'iş takipçi' yakıştırmalarından kurtulamamış bulunmaktayız. Müştereken ve müteselsilen sorumluluk getiren sözleşmelerimiz kurumlarda bize hiçbir söz hakkı tanımamaktadır.

celal-emiroglu--(2).jpg

Çözümleriniz neler olacak?

Mesleğimiz gereği bağlantı halinde olduğumuz Vergi Dairesi Başkanlığı, Vergi Dairesi Müdürlükleri, Sosyal Güvenlik Kurumları ve diğer kamu kurum ve kuruluşları ile sıkı ilişkiler içerisine girip sorunlarımızın çözümü daha kolay hale getirilecektir. Özellikle adı olan fakat uygulaması olmayan sözde mali tatilin yeniden meslektaşların arzuladığı şekle getirilmesi yönünde girişimlerde bulunulacaktır.

Odaya getirilecek düzenlemeler neler olacak?

Mesleğe yeni giren meslektaşlarımızın en üst düzeyde desteklenmesi sağlanacak, oda giriş kayıt ücretleri yeniden gözden geçirilerek en alt düzeyden alınması sağlanacakır. Oda aidatları da yeni üyelerimiz için en alt seviyede olmak üzere, devam edenler için de makul seviyelerde tutulacaktır. Meslektaş ve meslek sorunları ancak güçlü bir oda yönetimi ile çözülür. Sorunları ilgili bakanlıklara taşıyan, takip edip arkasını arayan ve bu konuda mücadele eden bir ekip anlayışı gerekmektedir.

Hukuk konusunda neleri eksik görüyorsunuz?

Hukuk müşavirliği birimi kurmayı hedefliyoruz.  Meslek mensuplarının mağduriyetini giderecek, hukuksal işlemlerini yürütecek hukuk müşavirliği oluşturulacak ve sürekli hukuk hizmeti verilecektir. Konusunda uzman kişilerden oluşan bir komisyon oluşturulacak her türlü mesleki konuda meslektaşlarımızın kolayca bilgi ve destek alması sağlanacaktır.

Diğer kurumlarda çalışan meslektaşlarınız hakları neler olacak?

Başka kurumlarda veya özel sektörde çalışan muhasebeciler veya müşavirler de sonuçta bizim meslektaşımız. Biz buralarda çalışanlara ‘Bağımlı Çalışanlar’ diyoruz. Bağımlı çalışan meslektaşlarımıza gereken değer verilecek, bu meslektaşlarımız sadece aidat alınan üvey evlat olmaktan çıkarılacak, işverenleri ile olan hukuki sorunlarında oda hukuk müşavirliğimiz yardımcı olacaktır. Oda disiplin kurulu tehdit unsuru olmaktan çıkarılacak, meslektaşlarımız her zaman önceliğimiz olacaktır.

Kadın meslektaşlarınıza yenilikler nelerdir?

Kadın meslektaşlarımıza ‘artık siz de varsınız’ sloganıyla sesleniyoruz. Mesleğe katılımları her geçen gün artan kadınların artık aktif olarak oda yönetiminde olmaları sağlanacaktır. Hak ettikleri temsile kavuşacaklardır. Oluşturulacak kadın komisyonları ile bayan meslektaşlarımızın her türlü mesleki sorunlarına çözüm aranacaktır.

Başkanlık sürecinde etkinlikler yapılacak mı?

Meslek ve yaşantı olarak her zaman milli ve manevi değerlerimiz önceliğimizdir. Milli ve manevi değerlerimize uygun sosyal etkinlikler düzenlenecek, tüm meslektaşlarımızı bir araya getirecek ortak platformlar oluşturulacaktır. Ülkemiz için çalışmaları yapacağız ve etkinliklerimizi artırmaya çalışacağız. Belirli gün ve haftalarda programlar hazırlayıp gerekli uygulamaları yürüteceğiz. Konya’ya özgü olan özel günlerde programlar yapacağız.     

Konya’nın çevre ilçeleriyle ilişkileriniz neler olacak?

İlçelerimiz sadece seçimlerde gündeme gelmeyecek. İlçelerdeki meslektaşlarımız düzenli aralıklarla ziyaret edilecek, talepleri dikkate alınarak mesleki ihtiyaçları karşılanacaktır. Konya’daki toplantı ve etkinliklerin hepsine ilçelerdeki meslektaşlarımız hepsi katılacak. Burada olan yenilikleri ve değişimleri yakından takip etmeleri sağlanacak. Anadolu odaları olarak ortak bir çalışmanın ilk adımı atılmalıdır.

Danışma Kurulunda kimler var?

Osman Menekşe

Mehmet Emin Arkoç

Seyit Özesen

Sıtkı Çay

Yasemin Çağman

Mehmet Demirayak

Ali Dursun

Nusret Genç

Şerife Karaöz                                                                                   

Ahmet Ünver -Memleket