Emirgazi İlçe Hastanesi  Hizmete Girdi

Emirgazi İlçe Hastanesi Hizmete Girdi

Konya İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Koç beraberinde Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Uz. Dr. Kerim Yeşildağ ve Personel ve Destek Hizmetleri Başkanı Gökhan Arıcan ile birlikte Emirgazi ve Halkapınar ilçelerinde yer alan...

Konya İl Sağlık Müdürü  Prof. Dr. Mehmet Koç beraberinde Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Uz. Dr. Kerim Yeşildağ ve Personel ve Destek Hizmetleri Başkanı Gökhan Arıcan ile birlikte Emirgazi ve Halkapınar ilçelerinde yer alan sağlık tesislerini ve Ereğli’nin Belkaya Mahallesi’nde hizmet sunan Belkaya Aile Sağlığı Merkezi’ni ziyaret ederek incelemelerde bulundular.

İlk olarak bütün birimleri ile birlikte hizmete giren Emirgazi İlçe Devlet Hastanesi’nde incelemelerde bulunan Prof. Dr. Koç ve beraberindekiler, sunulan sağlık hizmeti hakkında da hastane idarecilerinden bilgi aldılar. Hastane iç tefrişatı ve yeni alımı yapılan tıbbi cihazlar ile hastanenin Emirgazi’li vatandaşlara nitelikli bir şekilde sağlık hizmeti sunacağını vurgulayan Prof. Dr. Koç, “Sağlık tesisimizin hızlı bir şekilde tamamlanmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyor, tam kapasite ile hizmet sunmaya başlayan hastanemizin ilçemize hayırlar getirmesini temenni ediyorum” dedi. 

emirgazi-ilce-hastanesi-(3).jpg

Aynı bina içerisinde faaliyet gösteren 1 Nolu Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu ve aile sağlığı merkezinde de incelemelerde bulunan Prof. Dr. Koç ve hizmet başkanları daha sonra Belkaya Aile Sağlığı Merkezine geçerek burada görev yapan sağlık çalışanları ile istişarelerde bulundular. Belkaya ASM’nin geçici olarak hizmet sunduğu binanın fiziki yetersizliklerinin farkında olduklarını belirten Prof. Dr. Koç, Belkaya Mahallesi’nde yer alan ASM’ne ait eski binanın yıkılarak yerine 2 birimlik yeni ve modern ASM yapılması için gerekli olan proje çalışmalarında sona gelindiği müjdesini çalışanlarla paylaştı.

HALKAPINAR’DA YENİ ADIMLAR KONUŞULDU

Değerlendirme programına Halkapınar İlçesi ile devam eden Prof. Dr. Koç ve beraberindeki heyet Halkapınar Belediye Başkanı Fahri Vardar’ı da makamında ziyaret ederek Halkapınar sağlığı adına atılacak adımlar konusunda karşılıklı fikir alışverişinde bulundular. Halkapınar Aile Sağlığı Merkezi ile Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu’nun tek bir çatı altında ve ulaşımı daha kolay olan yeni bir binada hizmet sunabilmesi için proje hazırladıklarını belirten Prof. Dr. Koç, bu proje ile ilgili olarak arsa tahsisi çalışmalarının devam ettiğini vurguladı. Belediye Başkanı Vardar da Halkapınar sağlığının daha üst seviyelere çıkabilmesi için Belediye olarak her konuda destek vermeye hazır olduklarını ifade etti. Ziyaretin ardından Prof. Dr. Koç ve hizmet başkanları, Halkapınar İlçe Sağlık Müdürlüğü, 1 Nolu Acil Sağlık Hizmetleri istasyonu ve Halkapınar Toplum Sağlığı Merkezini ziyaret ederek buralarda görev yapan sağlık çalışanlarının istek ve şikâyetlerini dinlediler. Servet R. Çolak-Memleket

emirgazi-ilce-hastanesi-(2).jpg