Emektar otobüs mobil giyim bankasına dönüştürüldü

Emektar otobüs mobil giyim bankasına dönüştürüldü

Beyşehir'de mobil giyim bankasına dönüştürülen belediye otobüsü, kıyafetleri ilçenin uzak mahallelerinde yaşayan ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırıyor

KONYA (AA) - Beyşehir ilçesinde, uzun yıllar belediye otobüsü olarak şehir içi yolcu taşımacılığı yapan ve cenaze hizmetlerinde de kullanılan araç, mobil giyim bankasına dönüştürüldü.

Beyşehir Belediyesi’nin, raf ve askılıklar ile soyunma kabini yerleştirerek yeniden dizayn ettiği emektar otobüs, ilçenin özellikle uzak mahallelerinde yaşayan ihtiyaç sahibi ailelere yardım için görev yapmaya başladı.

Belediye Başkanı Murat Özaltun, gazetecilere yaptığı açıklamada, daha önce çeşitli hizmetlerde kullanılan otobüsü, belediye imkanları sınırlı olduğu için başka bir amaçla değerlendirmek istediklerini söyledi.

Otobüsü mobil giyim bankası olarak kullanmaya karar verdiklerini anlatan Özaltun, Beyşehir'in 67 mahallesi olduğunu, özellikle uzak mahallelerde yaşayıp ilçe merkezine gelemeyen ailelere bu araç vasıtasıyla yardım ulaştırdıklarını ifade etti.

Hayırsever vatandaşların ellerindeki ihtiyaç fazlası kıyafetleri kendilerine ulaştırdığını anlatan Özaltun, şunları kaydetti:

"Temizliği ve bakımı yapılan kıyafetleri ihtiyaç sahiplerinin ayağına kadar götürüyoruz. Amacımız dua almak. Biz bu dualarla güçleniyoruz. Birçok faaliyette müşterek çalıştığımız Göl Feneri Derneğimiz, giyim noktasında ilk etapta bize destek verdi. Muhtarlarımızdan gelen talepler doğrultusunda, gezici otobüsümüz ihtiyaç sahibi ailelerimize yardım götürmeye devam edecek. Bugün bu hayırlı hizmeti Bayavşar Mahallesi'nde başlattık. Hayırseverlerden, özellikle ilçe dışında konfeksiyon atölyesi olan hemşehrilerimizden, kullanmadıkları kıyafet varsa, bizlere ulaştırmalarını bekliyoruz. Biz bu giyim malzemelerini onlar adına ihtiyaç sahiplerine ulaştırmaya aracılık edeceğiz."

Özaltun, açıklama sonrası, mahalle sakinleriyle sohbet edip, çocuklara oyuncak dağıttı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı