Emektar judocular çocukları için minderde

Emektar judocular çocukları için minderde

- Manisa'da, judoda başarılara imza atan ve aktif spor kariyerlerini sonlandıran 9 baba ile bir anne, minderde çocukları için ter döküyor- Osman Öztürk: "1990-1995 yıllarında 3 defa Türkiye şampiyonluğu kazanarak milli sporcu oldum. Şu an kızımla antrenma

MANİSA (AA) - ERSAN ERDOĞAN - Manisa'da, judoda dereceleri bulunan 9 baba ile bir anne, çocuklarının başarısı için mindere çıkıyor.

Yunusemre Belediyespor Kulübünün judo takımında, gençlerin yanı sıra eski sporcu veliler de yer alıyor. Lisanslı 150 sporcusu bulunan kulüpte 10 aile çocuklarıyla judoya geliyor.

Çocuklarıyla haftanın 7 günü düzenli bir şekilde judo yapmaya başlayan 9 baba ile bir anne, çevreye de örnek oluyor.

Osman Öztürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 15 yıllık judo kariyerinde 3 kez Türkiye birinciliği elde ettiğini söyledi.

Uzun zaman ara verdiği judoya kızı için döndüğünü ifade eden Öztürk, "Geçmişte çok faydasını gördüğüm için kızımı da judoya yönlendirdim. 1990-1995 yıllarında 3 defa Türkiye şampiyonluğu kazanarak milli sporcu oldum. Şu an kızımla antrenmanlara katılıyoruz. Kızıma tecrübelerimi aktarıyorum. Yeri geliyor antrenörü, yeri geliyor rakibi oluyorum." diye konuştu.

Kardelen Öztürk de babasının başarılarını öğrendikten sonra judoya ilgisinin daha da arttığını belirtti. İleride milli sporcu olmayı hedeflediğini vurgulayan Öztürk, "Babamla aynı minderdeyiz ve bu beni çok mutlu ediyor. Babamın da desteğiyle büyük başarılar elde etmek istiyorum. Aynı minderde babamı da rakibim gibi görerek aynı disiplinle kendisini yenmeye çalışıyorum." ifadelerini kullandı.


- Barak: "Oğlum eski fotoğraflarımı görünce etkilendi"


Selçuk Barak ise ilkokul yıllarında başladığı judo kariyerinin askerlik görevinin ardından sona erdiğini ifade etti.

17 yıllık judo hayatında 3 Türkiye şampiyonluğu elde ettiğini aktaran Barak, "Şimdi oğlum Mustafa Efe için mindere döndüm. Spor sayesinde hayatım hep disiplinli oldu. Oğlum eski fotoğraflarımı görünce etkilendi. Bahsettim ve ikna oldu. Şimdi birlikte geliyoruz, inşallah ileride başarılı bir judocu olacak." şeklinde konuştu.

Mustafa Efe Barak da babası gibi milli sporcu olmak için çalıştığını anlattı.


- Akdemir: "10 aile çocuklarıyla judo yapıyor"


Judo kariyerinde 11 kez Türkiye şampiyonluğu, Avrupa dördüncülüğü, Balkan üçüncülüğü bulunan antrenör Orhan Akdemir de kızıyla antrenman yapıyor.

Çocuklarıyla spor yapan ailelerin kendilerine büyük keyif verdiğini belirten Akdemir, şunları söyledi:

"Çalışmalarımız haftada 7 gün aralıksız devam ediyor. Aynı zamanda takımın antrenörlüğünü de yapıyorum. Eski yıllarda judo yapmış ailelerimizin çocukları da judoya başladı. Şu anda 10 ailemiz çocuklarıyla beraber judo yapıyor. Örnek olması açısından kızımla antrenman yapıyorum. Kızımın da aynı benim gibi iyi yerlere gelmesini istiyorum. Antrenmanlarda diğer öğrencilere nasıl davranıyorsam kızıma da aynı disiplinle aynı teknikleri öğretiyorum."

Dilara Akdemir ise babasının sayesinde başladığı judoyu çok sevdiğini vurguladı.

Kızı Bengüsu Südütemiz ile judo antrenmanlarına katılan Zuhal Südütemiz de sporun kendisine ve kızına, günlük yaşantıda katkı sağladığını kaydetti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :