Emeklilere promosyon ödemesinde yaşanan sorunlar

Emeklilere promosyon ödemesinde yaşanan sorunlar

Bursa Tüketiciler Derneği Başkanı Yılmaz: "Sicil affı kapsamında olanlar, yani kara listede olanlara ödeme yapılmıyor. Affa rağmen yapılmıyor. Uygulamada bankalar sicil affını dikkate almıyor iddiaları var"

 Bursa Tüketiciler Derneği Başkanı Sıtkı Yılmaz, emeklilere promosyon ödemelerinde sorunlar yaşandığını öne sürerek, "Sicil affı kapsamında olanlar, yani kara listede olanlara ödeme yapılmıyor. Affa rağmen yapılmıyor. Uygulamada bankalar sicil affını dikkate almıyor iddiaları var." dedi.

Yılmaz, düzenlediği basın toplantısında, bankaların emeklilere maaş tutarlarına göre promosyon ödemelerine başladığını, ancak sicil affı kapsamında olan, bankalara borç ödemesi devam eden ve PTTBANK'a maaşı yatan emeklilerin sorun yaşadığını savundu.

Bursa Tüketiciler Derneğine bu konuda çok sayıda şikayet geldiğini aktaran Sıtkı Yılmaz, şunları kaydetti:

"Son 1 ve 2 yıl önce maaşını başka bankalara taşıyan emeklilere, '3 yıllık taahhüdünüz var' denilerek ya ödeme yapılmıyor ya da sadece fazlaya dair fark ödeniyor. Emekli ise 'Paramı 3 yıllığına getirdim. 1 yılımı veya 2 yılımı doldurdum' diyor. Bu yıllar da dikkate alınsın istiyor. Bu yılların da parasını istiyor. Bir kısım emekli ise önceki anlaşma ile yeni kazanılan hak arasında bir bağ olmadığını düşünüyor, paranın tamamını istiyor. Sicil affı kapsamında olanlar, yani kara listede olanlara ödeme yapılmıyor. Affa rağmen yapılmıyor. Uygulamada bankalar sicil affını dikkate almıyor iddiaları var."

Bankalara kredi borcu olanların, borcunu yapılandıranların ve PTTBAN'’a maaşı yatanların "Promosyon parasını alamıyoruz" dediğini anlatan Yılmaz, "Emekli mağdur ve şaşkın. Ne yapacağını bilmiyor. Bankaların bu konuda haksız ve hukuksuz uygulamalarından emekli mağdur olmaktadır. Bakanlığı ve Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulunu (BDDK) göreve çağırıyoruz. Emekli, sicil affına rağmen, borcunu düzenli olarak ödediği halde bankaya yatan maaşına rağmen neden promosyon alamıyor, mağdur ediliyor. Bakanlığı ve BDDK'yı bu konuda etkin ve sistemli bir şekilde denetim yapmaya çağırıyoruz.

Bankalar Birliğine çağrıda bulunuyoruz; Emekli hakkına saygı gösteriniz. Emeklileri üzmeden, kırmadan, yormadan ödemelerini yapınız. Emekliler sahipsiz ve savunmasız değildir. Yanlış hesap Bağdat'tan değil, yargıdan dönecektir. Emeklileri mağdur etmeye hiçbir bankanın hakkı yoktur. Dernek olarak bu sorunun takipçisiyiz. Emeklilerimizin yaşadığı mağduriyetleri derneğimizle paylaşmaları halinde kendilerine her türlü hukuki destek verilecektir." diye konuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :