Emekliler yeni eğitim müfredatı için görüş bildirdi

Emekliler yeni eğitim müfredatı için görüş bildirdi

Türkiye Emekliler Derneğince, MEB tarafından kamuoyunun görüşüne sunulan yeni müfredata STK'lar, sivil toplum ve sosyal güvenlik konularının eklenmesi talep edildi- Genel Başkan Ergün:- "İyi bir eğitimin yolu, günün koşullarına uygun, toplumsal gerçeklerl

ANKARA (AA) - ÖZCAN YILDIRIM - Türkiye Emekliler Derneği (TÜED), Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB) kamuoyunun görüşüne sunulan yeni müfredata, sivil toplum kuruluşları (STK), sivil toplum ve sosyal güvenlik konularının eklenmesini talep etti.

TÜED Genel Başkanı Kazım Ergün, AA muhabirine yaptığı açıklamada, eğitimin niteliğinin insanların yanı sıra ülkelerin de geleceğini şekillendirdiğini belirtti.

Bilginin ve bilimin vazgeçilmez bir değer olduğunu, bu durumun eğitim politikalarında temel bir ilke olarak korunması ve geliştirilmesi gerektiğini ifade eden Ergün, her alanda rekabet etmenin yolunun yetişmiş insan gücüne sahip olmaktan geçtiğini kaydetti.

"İyi bir eğitimin yolu, günün koşullarına uygun, toplumsal gerçeklerle örtüşen, bilimsel ve kapsamlı müfredattan geçer" diyen Ergün, bu bakımdan MEB'in yeni müfredat taslağını kamuoyunun bilgisine ve katkısına sunmasının önemli olduğunu vurguladı.

- Kayıt dışı istihdama karşı başarı kazanılacak

Yaklaşık 1 milyon üyesi bulunan TÜED'in ülkenin geleceği adına müfredat taslağına katkı sunduğunu dile getiren Ergün, şöyle konuştu:

"Türkiye'nin en büyük sivil toplum kuruluşlarından biri olarak hem üyelerimize hem de ülkemize karşı sorumluluğumuzun olduğunu düşünüyoruz. Müfredat, bu işin önemli bir ayağını oluşturuyor. Bundan dolayı, ilkokulda öğrencilerin sivil toplum bilincinin gelişmesi amacıyla STK ve sivil toplum konusunun, ortaokulda nesiller arası dayanışma, büyüğe saygı ve aktif yaşam için yaşlılık konusunun, lisede ise sosyal güvenlik haklarının ve sosyal güvenlik bilincinin yerleşmesi için sosyal güvenlik konusunun müfredata eklenmesini istiyoruz. Bu yöndeki talep ve önerilerimizi Bakanlığa ilettik."

Ergün, taleplerinin karşılık bulması halinde yeni nesillerin sosyal güvenlik ve sivil toplum konusunda daha bilinçli olacağını ifade ederek, bu sayede kayıt dışı istihdama karşı başarı kazanılacağını ve katılımcı demokrasinin güçleneceğini kaydetti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :