Emekli komutanlar terör mağdurlarını ziyaret edecek

Emekli komutanlar terör mağdurlarını ziyaret edecek

ASDER ve ASSAM üyesi emekli subaylar, terör örgütü PKK’nın harabeye çevirdiği ilçelerde yaşayan vatandaşlara dayanışma ziyareti yapacak - Emekli Albay Hacımustafaoğulları: - "Terör örgütünün tehdit ve baskılarına rağmen devletin yanında yer alan, birlik v

ANKARA (AA) -TANJU ÖZKAYA- Türk Silahlı Kuvvetlerinden (TSK) emekli askerlerin kurduğu Adaleti Savunanlar Derneği (ASDER) ile Adaleti Savunanlar Stratejik Araştırma Merkezi (ASSAM) üyesi komutanlar, terör örgütü PKK’nın Güneydoğu’da harabeye çevirdiği ilçelerdeki vatandaşlara dayanışma ziyaretinde bulunacak. Emekli komutanlar, izlenimlerini bir rapor haline getirerek kamuoyuyla paylaşacak.

Çözüm Süreci'ne destek olmak için 3 yıl önce Diyarbakır, Mardin ve Batman'ı ziyaret eden ASDER ve ASSAM üyeleri, bu kez terör örgütü PKK'nın harabeye çevirdiği ilçelerde yaşayan vatandaşlarla bir araya gelecek.

ASDER Yönetim Kurulu Başkanvekili emekli albay Mustafa Hacımustafaoğulları, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Terör örgütünün tehdit ve baskılarına rağmen devletin yanında yer alan, birlik ve beraberliğimizi her şeyin üstünde tutan bölgedeki kardeşlerimizi ziyaret edip, onların yanında olduğumuzu göstereceğiz” dedi.

Bölücü terör örgütü PKK’nın Güneydoğu’daki ilçelerde başlattığı çatışmalardan en büyük zararı bölge halkının gördüğünü belirten Hacımustafaoğulları, örgütün baskıları nedeniyle binlerce kişinin de göç etmek zorunda kaldığını söyledi. PKK’nın tehditlerine rağmen bölge halkının devlete karşı tavır almadığını vurgulayan Hacımustafaoğulları, böylece kanlı örgütün amaçlarına ulaşamayacağının bir kez daha ortaya çıktığını ifade etti.

Çatışmalar nedeniyle zor günler geçiren bölge insanının yanlarında olduklarını göstermek için terörden temizlenen ilçelere ramazandan sonra ziyarette bulunacaklarını anlatan Hacımustafaoğulları, şöyle dedi:

"Kanlı örgüte karşı devletin safında yer aldığını her vesileyle gösteren Kürt kardeşlerimizin yanında olduğumuzu göstermek, birlik ve beraberliğimizi daha da pekiştirmek için bölgeye gideceğiz. Devletimiz, terör mağduru kardeşlerimizin yaralarını hızlı bir şekilde sarıyor. Biz de bu sürece katkı sağlayabilmek için neler yapabileceğimizi yerinde görmek ve burada yaşayan kardeşlerimizin fikirlerini almak için bölgeyi ziyaret edeceğiz."

Hacımustafaoğulları, terörle mücadele eden güvenlik güçleriyle de bir araya geleceklerini dile getirerek, sivil toplum örgütlerinin temsilcileriyle de buluşacaklarını aktardı.

Ziyaret grubundaki emekli askerlerin muvazzaflık dönemlerinde bölgenin farklı illerinde görev yaptıklarını anlatan Hacımustafaoğulları, Emekli subay arkadaşlarımızla bir dönem Güneydoğu’nun dağlarında görev yapıyorduk, bugün ise bu görevi terörle mücadelede büyük başarılar elde eden silah arkadaşlarımıza devrettik. Programımız kapsamında silah arkadaşlarımızı da ziyaret ederek onlara moral vereceğiz." sözlerine yer verdi.

- “Raporlar gerçeği yansıtmıyor”

Hacımustafaoğulları, silahlı terör örgütü PKK’dan temizlenen ilçelerin bazı siyasetçilerce ziyaret edildiğini, buralarla ilgili raporlar hazırlandığını hatırlatarak, bu çalışmalarda gerçeği yansıtmayan bilgilerin yer aldığına dikkati çekti.

Güvenlik güçlerinin sivillerin zarar görmemesi için büyük bir hassasiyetle operasyonları sürdürdüğünü anlatan Hacımustafaoğulları, buna rağmen asker ve polisleri zan altında bırakacak yorumların raporlarda yer aldığını belirtti. Hacımustafaoğulları, şöyle devam etti:

“Bölgedeki halk güvenlik güçlerimizin yanında yer alarak onlara büyük destek verdi. Güvenlik güçlerimiz de sivillerin zarar görmemesi için oldukça hassas davranıyor. Kimi siyasi partiler, milletvekillerini bölgeye göndererek rapor hazırlatıyorlar. Bu raporların ne yazık ki terörle mücadeleyi hedef aldığını görüyoruz. Güvenlik güçlerimizi insan haklarını ihlal etmekle suçlayan bu raporların gerçeği yansıtmadığını, bu raporları hazırlayanlar da biliyor."

Hacımustafaoğulları, bölgedeki çatışmalarla ilgili hazırlanan raporlarda silahlı terör örgütü PKK'ya yönelik herhangi bir eleştirinin olmadığına işaret ederek, ASDER olarak bölgedeki gerçeklerin yer aldığı detaylı bir rapor hazırlayacaklarını, bunu da kamuoyuyla paylaşacaklarını bildirdi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :