Elmalı'daki sağanak yağış

Elmalı'daki sağanak yağış

Antalya'nın Elmalı ilçesine bağlı Yuva Mahallesi'nde oluşan selin meydana getirdiği hasar tespit çalışmalarına başlandı- AK Parti Antalya Milletvekili Hüseyin Samani:- "Tek sevindirici olan şey can kaybımızın olmaması, diğer konularda devletimizin imkanla

ANTALYA (AA) - Antalya'nın Elmalı ilçesine bağlı Yuva Mahallesi'nde dün öğleden sonra etkili olan sağanak ve oluşan sel nedeniyle, mahallede meydana gelen zararların tespitine başlandı.

Hasar tespit çalışmalarına, Elmalı Belediyesi, Antalya Büyükşehir Belediyesi, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü, AFAD ve Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekipleri katıldı.

Yuva Mahallesinde yaşanan sel bölgesinde incelemelerde bulunan AK Parti Antalya Milletvekili Hüseyin Samani, Elmalı Belediye Başkanı Ümit Öztekin, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Birol Ekici ve belediye meclis üyeleri vatandaşlardan bilgi alarak geçmiş olsun dileğinde bulundular.

İnceleme sonrası gazetecilere açıklamada bulunan AK Parti Antalya Milletvekili Hüseyin Samani, bölgede büyük bir afet yaşandığını, tek sevindirici olanın ise can kaybı olmaması olduğunu söyledi.

Büyük bir afet yaşandığını ifade eden Samani, "Bölgede hasar tespit çalışmaları devam ediyor. Büyükşehir Belediyemiz, Elmalı Belediyemiz ve devletimizin ilgili kurumları dünden bu yana çalışıyorlar. Tek sevindirici olan şey can kaybımızın olmaması, diğer konularda devletimizin imkanlarını seferber ederek yaraların en kısa sürede sarılması için çalışacağız" diye konuştu.

Elmalı Belediye Başkanı Ümit Öztekin de mahallede yaşayan yaşlı vatandaşların ifadelerine göre, bölgede son 50-60 yıldır böyle bir afet görülmediğini, selin ardından ortaya çıkan manzaranın da afetin büyüklüğünü ortaya koyduğunu söyledi.

Elmalı Belediyesi başta olmak üzere, Antalya Büyükşehir Belediyesi ve diğer kurumların destekleriyle bölgede vatandaşların mağduriyetini giderebilmek için mücadele ettiklerini ifade eden Öztekin, şöyle konuştu:

 "Büyük bir afet yaşadık, dünden bu yana belediyemiz, Büyükşehir Belediyesi ve devletimizin diğer kurumlarıyla yaşanan afetin yaralarını sarmak için mücadele ediyoruz. Bütün yaraları hep birlikte saracağız. İlk belirlemelere göre yaklaşık 150 civarında küçükbaş hayvanın telef olduğu bildirildi. Bunun yanında evlerde hasarlar var, alt yapı ve diğer zararlar mevcut. Bütün vatandaşlarımızın en küçük zararı, devletimizin imkanlarıyla telafi edilecektir. Diğer yol, altyapı gibi zararlar, Büyükşehir Belediyemiz ve ilgili bakanlıklarımızdan yardımlar talep edilerek giderilecektir. Tekrar vatandaşlarımıza geçmiş olsun diyorum."

-"Ben bu yaşıma kadar böyle afet görmedim"

Yuva Mahallesi'nde yaşayan 71 yaşındaki Ali Arıkan isimli vatandaş da yıllardır Yuva'da yaşadığını ve bugüne kadar böyle bir afetin olmadığını söyledi. 

Yaklaşık bir saat süren yağış sonrasında oluşan selin büyük bir afet şeklinde gerçekleştiğine anlatan Arıkan, "Selle birlikte evlerin alt katlarına, camimize sular doldu. Evlerde hasarlar oluştur. Ben bu yaşıma kadar böyle bir afet görmedim. Allah daha beterinden korusun" dedi.

Elmalı ilçesine bağlı Yuva Mahallesinde dün öğleden sonra başlayan ve yaklaşık bir saat süren sağanak yağış sonrası meydana gelen selde, ilk belirlemelere göre beş ev tamamen, yaklaşık 60 ev ise kısmen hasar görürken, 150 civarında küçükbaş hayvan telef olmuş, mahallenin su, yol, kanalizasyon ve altyapısında büyük hasarlar meydana gelmişti. 

AA

Kaynak:Haber Kaynağı