Elmalı'da sağanak etkili oldu

Elmalı'da sağanak etkili oldu

Elmalı ilçesine bağlı Yuva Mahallesi'nde öğleden sonra başlayan sağanak sonrası oluşan sel nedeniyle 65 civarında ev hasar gördü- Sel nedeniyle bir kişi yaralandı, yaklaşık 150 küçükbaş hayvan ise telef oldu

ANTALYA (AA) - Elmalı'nın Yuva Mahallesi'nde öğleden sonra başlayan sağanak sele neden oldu. Sel nedeniyle 65 civarında ev hasar gördü.

Yuva Mahallesi'nde öğleden sonra etkili yağışla birlikte oluşan sel nedeniyle, mahallede çok sayıda evde hasar oluştu. Sariye Kömür (68) isimli kadın sel nedeniyle vücudunun çeşitli yerlerinden yaralandı. Yaklaşık 150 küçükbaş hayvan da selde telef oldu. 

Elmalı Belediye Başkanı Ümit Öztekin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, öğleden sonra sağanak başladığını ve sel meydana geldiğini, ilk belirlemelere göre mahallede beş evin tamamen, yaklaşık 60 evin ise kısmen hasar gördüğünü belirtti.

Öztekin,  şu bilgileri verdi:

"Evlerde, mahallenin su ve kanalizasyon sisteminde, altyapısında büyük hasarlar oluştu. Sel sırasında bir vatandaşımız vücudunun çeşitli yerlerinden hafif şekilde yaralandı ve hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Kesin olmamakla birlikte ilk belirlemelere göre 150 civarında küçükbaş hayvan telef oldu. Belediye olarak tüm imkanlarımızı seferber ettik. Tek sevindirici olan can kaybı olmaması."

Ekiplerin bölgede çalışmalarını sürdürdüklerini anlatan Öztekin, yarından itibaren mahallede hasar tespit çalışmalarına başlanacağını, selden etkilenen tüm vatandaşların zararlarının devlet tarafından karşılanması için ellerinden gelen çabayı göstereceklerini bildirdi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı