Elitaş, DEİK Başkanı Vardan'ı kabul etti

Elitaş, DEİK Başkanı Vardan'ı kabul etti

Ekonomi Bakanı Elitaş:- "Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımızın ortaya koyduğu vizyon çerçevesinde özel sektörün ufkunu daha da genişletmeye dönük tüm projelerinde DEİK'e her türlü katkıyı vermeye hazırız"

ANKARA (AA) - Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, "Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımızın ortaya koyduğu vizyon çerçevesinde özel sektörün ufkunu daha da genişletmeye dönük tüm projelerinde DEİK'e her türlü katkıyı vermeye hazırız" ifadelerini kullandı.

Ekonomi Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Bakan Elitaş, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Cihad Vardan'ı kabul etti.

Görüşmede, DEİK Başkan Yardımcısı ve Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı Mithat Yenigün de hazır bulundu.

Bakan Elitaş, DEİK’in Ekonomi Bakanlığının en önemli yol arkadaşlarından birisi olduğuna işaret ederek, dış ekonomik ilişkilerin planlanmasında birlikte hareket etmeye çok daha güçlü bir şekilde yeni dönemde de devam edeceklerini vurguladı.

DEİK’in özellikle yeniden yapılandırma sonucundaki başarılı çalışmaları yakından takip ettiğini anlatan Elitaş, "Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımızın ortaya koyduğu vizyon çerçevesinde özel sektörün ufkunu daha da genişletmeye dönük tüm projelerinde DEİK’e her türlü katkıyı vermeye hazırız" ifadelerini kullandı.

-"Tüm tedbir ve planlarda kararları özel sektörle oluşturacağız"

Elitaş, kendisinin de iş dünyasından geldiğini dile getirerek, DEİK’in plan ve programlarının başarılı olmasında ve performansının daha da yukarılara çıkarılmasında bizzat en büyük yardımcının kendisinin olacağını belirtti.

DEİK Başkanı ile Rusya ile son dönemde yaşanan sorunların ekonomik yansımaları üzerinde de görüş alışverişinde bulunan Elitaş, mevcut durumun analizinde ve ortaya konulacak tüm tedbir ve planlarda kararları özel sektörle birlikte oluşturacaklarını kaydetti.

- DEİK Yönetim Kurulu Başkanı Vardan

DEİK Yönetim Kurulu Başkanı Vardan da  2014 yılında yeniden yapılandırılarak, tüm Türk özel sektörünün dış ekonomik ilişkilerini tek şemsiye altında toplayan kurulun faaliyetleri ve gelecek dönemdeki programları hakkında bilgi verdi.

Kurucu kuruluş sayısı 102’ye, iş konseyi sayısı 130’a çıkarılan yeni DEİK'in üye sayısının da son 1 yılda yaklaşık yüzde 50 arttığını anlatan Vardan, bu dönemde iş konseylerinin faaliyetlerinin de olağanüstü artış gösterdiğini ifade etti.

Son düzenlemelerle DEİK’in yapısının çok daha katılımcı hale geldiğine işaret eden Vardan, geçen ay son derece yüksek katılımla İş Konseyleri Yürütme kurulları seçimleri yaptıklarını kaydetti.

Düzenleme sonrası iş dünyasının Cumhurbaşkanı, Başbakan ve Ekonomi Bakanının tüm dış temaslarında etkin bir şekilde yer almaya başladığını ve bu katılımın son derece başarılı sonuçlarının da görüldüğünü ifade eden Vardan,  yeni dönemde de bu işbirliğini daha yukarılara çıkarma gayreti ve kararlılığı içerisinde olacaklarını belirtti.

Türkiye Müteahhitler Biriği Başkanı Mithat Yenigün de müteahhitlerin Rusya’daki mevcut varlıkları ile son günlerde kendilerine intikal eden sorunlar hakkında Bakan Elitaş'a bilgi verdi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı