"Eleştiri ve saldırılar kasıtlı "

"Eleştiri ve saldırılar kasıtlı "

- ATO'nun açıklamasından:- "Ankara Marka Festivali, her zaman Ankara'nın spor markalarına hak ettiği değeri vermekte ve sahip çıkmaktadır"


ANKARA (AA) - Ankara Ticaret Odası (ATO), Ankara Marka Festivali'ne yönelik olumsuz eleştirilerin kasıtlı yapıldığını bildirdi.

ATO'dan yapılan yazılı açıklamada, MKE Ankaragücü Spor Kulübünün internet sitesinde "Ankara'nın en değerli markası Ankaragücü'dür" başlığıyla yer alan haber değerlendirilerek, "Ankara Marka Festivali yetkilileri tarafından Ankara'nın en değerli markalarından biri olarak görüldüğü için spor dalında Ankaragücü Kulübümüz bu ödüle layık görülmüş ve basın mensupları önünde takdim edilmiştir." denildi.

Ankara Marka Festivali'nin, Ankara'dan global markalar çıkarmak, markalaşma bilincini artırmak, üniversiteli gençlere bilim, teknoloji ve inovasyon becerileri kazandırmak için 3 yıldır yapıldığı hatırlatılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Festivalimiz, geçen yıl ilk kez Ankara'nın En Değerli Markaları ve Ankara'ya Değer Katan Markalar kategorilerinde ödüller vermiştir. Ankara Marka Festivali yetkilileri tarafından Ankara'nın en değerli markalarından biri olarak görüldüğü için spor dalında Ankaragücü Kulübümüz bu ödüle layık görülmüş ve basın mensupları önünde takdim edilmiştir. Bu yıl da Ankara'ya Değer Katanlar ödülü, Gençlerbirliği Onursal Başkanı merhum İlhan Cavcav'a verilecektir. Bu da gösteriyor ki Ankara Marka Festivali, her zaman Ankara'nın spor markalarına hak ettiği değeri vermekte ve sahip çıkmaktadır."

Açıklamada ayrıca, "Ankara Marka Festivali, Ankaragücümüzün, Gençlerbirliğimizin ve Osmanlısporumuzun başarılarından gurur duymakta ve marka değerlerine sahip çıkmaktadır." denilerek, "Bunun da en açık delili, geçen yıl 16 Aralık 2016 tarihinde gerçekleştirilen gala gecesinde Ankaragücü Başkan Vekili Metin Akyüz'e Ankara Ticaret Odası Başkanı Gürsel Baran tarafından 'Ankara'nın En Değerli Markası' ödülü takdim edilmesidir. Bir kulübe her yıl aynı ödülün verilme imkanı olmadığına göre bu tür eleştiri ve saldırıları kasıtlı ve Ankara'ya değer katan bir festivali baltalamaya matuf açıklamalar olarak görmekteyiz." görüşlerine yer verildi.

Festival kapsamında eğitim salonlarında, öğrencilerin eğitimine katkı sağlamak üzere bu yıl 15 salonda sertifikalı eğitim programları düzenlendiği vurgulanan açıklamada, "Bu salonların amacı markaları gözler önüne sermek değil, markalaşma süreçlerini veya ticari deneyimlerini, sanayi gelişimlerini, Ar-Ge yapılarını gençlerimize aktarmak ve onlara öncülük etmektir. 2017 içeriğinde bu bölümlere ilişkin Ankara'nın kulüplerini ilişkilendirebileceğimiz bir alan bulunmamaktadır. Spor alanında bir tek konuşmacıya yer verilmiştir, o da UEFA ve FIFA Onursal Başkanı Şenes Erzik'tir." ifadeleri kullanıldı.

TFF 1. Lig'de lider durumda bulunan MKE Ankaragücü Kulübünce yapılan açıklamada, ATO tarafından düzenlenen Ankara Marka Festivali'nde sarı-lacivertli kulübün yer almamasına tepki gösterilmişti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :