Elektronik Vize Uygulaması

Elektronik Vize Uygulaması

Muğla Emniyet Müdürlüğü, Bodrum-Milas ve Dalaman Havalimanlarında e-Vize ile girişlerde sorun yaşanmadığını açıkladı

MUĞLA (AA) - Muğla Emniyet Müdürlüğü, Bodrum- Milas ve Dalaman Havalimanlarında e-Vize ile girişlerde sorun yaşanmadığını ve bazı basın organlarında söz konusu uygulamaya dair çıkan olumsuz haberlerin gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

Muğla Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, bugün bazı basın-yayın organlarında Elektronik Vize (e-Vize) Uygulaması'na ilişkin olarak, Atatürk, Sabiha Gökçen ve Esenboğa havalimanlarında sorunsuz bir şekilde yürütüldüğü ancak turizm sezonunda yoğun uçuşların yapıldığı Muğla Dalaman ve Bodrum havalimanlarında yabancıların e-Vize ile giriş yapmasına izin verilmediğine ve bu yolla Türkiye'ye girmeye çalışan yabancıların geri gönderildiğine dair çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığını açıkladı. 

Türkiye'de elektronik vize uygulamasının başlatıldığı 17 Mart'tan itibaren Dalaman ve Milas Bodrum Havalimanında elektronik vize ile ilgi işlemlerin mevzuat çerçevesinde (vize rejim tablosu) yürütüldüğü belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Dalaman ve Milas Bodrum Havalimanına giriş yapmak üzere gelen ve ülkemize vize ile giriş yapma zorunluluğu bulunan yabancı ülke vatandaşlarının büyük çoğunluğunun elektronik vize alarak geldikleri ve giriş işlemlerinin bu vizelere istinaden yapıldığı görülmektedir. Elektronik vize uygulaması ile ilgili olarak havalimanlarımızda bugüne kadar herhangi bir aksaklık yaşanmamış, bu uygulama nedeniyle herhangi bir yolcu geri gönderilmemiştir. Ayrıca elektronik vize uygulaması ile birlikte pasaport işlemleri daha seri hale gelerek yolcuların bekleme sürelerinde önemli oranda azalma meydana gelmiştir. Ulusal basın ve yayın kuruluşlarının internet sitelerinde yayınlanan haber, gerçeği yansıtmamakta olup tüm işlemler mevzuat çerçevesinde yürütülmektedir."

Kaynak:Haber Kaynağı