Elektronik Ticaretin Düzenlenmesine İlişkin Tasarı Genel Kurul'da

Elektronik Ticaretin Düzenlenmesine İlişkin Tasarı Genel Kurul'da

Gümrük ve Ticaret Bakanı Canikli:

TBMM (AA) - Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, elektronik ortamda tüketicinin rızası olmadan hiçbir ticari iletinin kesinlikle gönderilmeyeceğini söyledi.

TBMM Genel Kurulu'nda, Elektronik Ticaretin Düzenlenmesine İlişkin Tasarı'nın görüşmeleri devam ediyor. 

Hükümet adına söz alan Gümrük ve Ticaret Bakanı Canikli, tasarıdaki temel amacın, tüketicinin korunması olduğunu belirtti. Elektronik ortamda güvenli bir ticaret ortamı sağlamayı hedeflediklerini anlatan Canikli, "Bu kapsamda iletilerde kimlik bilgilerinin tam ve doğru olması ve tüketicinin onayına sunulması gerekiyor. Tüketicinin rızası olmadan hiçbir ticari ileti kesinlikle gönderilmeyecek. Alıcılar, daha önce onay verdikleri iletileri istedikleri zaman reddedebilecekler" diye konuştu.

Canikli, kanuna uyulmaması halinde gerekli müeyyidelerin de tasarıda yer aldığını ifade ederken,tasarıda "güven işareti" mekanizmasına ilişkin düzenlemenin de yer alması için önerge hazırladıklarını kaydetti. 

Gerçek ve tüzel kişilerin mevcut durumda şirketlerinin kuruluşlarının tescil işlemlerini elektronik ortamda yapabildiklerini belirten Canikli, tescilin ilanının da elektronik ortamda sağlanmasının gerekli olduğunu düşündüklerini kaydetti. 

Milletvekillerinin sorularını yanıtlayan Canikli, 13 Ağustos 2014 tarihinde TBMM Başkanlığı'na sundukları yasa tasarısına göre, alışveriş merkezlerinin yüzde 5'lik bir kısmının esnaf ve sanatkar tanımına girenlere kiraya verilmesinin zorunlu olacağını anımsattı. Canikli, aynı tasarıda, alışveriş merkezlerinin binde 2'lik kısmının da kaybolmaya yüz tutmuş alanlarda faaliyet gösterenlere, rayiç bedelin dörtte biri oranında kiralanmasına ilişkin düzenlemenin de yer aldığını belirtti.

Tasarı üzerinde görüşmeler devam ediyor.

Kaynak:Haber Kaynağı