Elektrik piyasası çalıştayı başladı

Elektrik piyasası çalıştayı başladı

ANKARA (AA) - Enerji Ticareti Derneği tarafından düzenlenen "Öngörülebilir Bir Elektrik Piyasası İçin Stratejik Yol Haritası Çalıştayı" Ankara'da başladı.Enerji...

ANKARA (AA) - Enerji Ticareti Derneği tarafından düzenlenen "Öngörülebilir Bir Elektrik Piyasası İçin Stratejik Yol Haritası Çalıştayı" Ankara'da başladı.

Enerji piyasalarında öngörülebilirliğin artırılması ve serbestleşmenin tamamlanması konularının tartışılacağı çalıştay iki gün sürecek.

Kamu ve özel sektörden birçok temsilcinin katılımıyla gerçekleştirilecek çalıştayda, "Serbest piyasada öngörülebilirlik ve rekabetçilik", "Perakende Elektrik Piyasası", "Mevzuat ve Denetim", "Elektrik için Doğalgaz" ve "Enerji Borsası" başlıklı oturumlar yapılacak.

Çalıştay kapsamında yapılan oturumlardan elde edilen sonuçlarlar raporlaştırılacak ve çalıştayın ikincinci gününde geniş bir katılımcı grubuna sunulacak.

Bir otelde düzenlenen çalıştaya, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu, Enerji Piyasası İşletme AŞ, Türkiye Elektrik Ticaret ve Taahhüt AŞ, Elektrik Üretim AŞ, Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ gibi kamu kurumları ile önemli enerji şirketlerinin temsilcileri katılıyor.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :