Elektrik kesintisi vatandaşı sokağa çıkardı.

Elektrik kesintisi vatandaşı sokağa çıkardı.

29 Ağustos gecesi Konya il sınırları içerisindeki elektrik kesintisi vatandaşı sokağa çıkardı.

Elektriklerin 01.00 ila 03.00 arasındaki kesintisinden şüphe duyan Konyalı vatandaşlar Konya Valiliği önünde toplanarak elektriklerin gelmesini bekledi. Kesintinin teknik bir arıza olduğuna inanmayan vatandaşlar, olay anında valilik binası önünde yetkili kimselerin açıklama yapana kadar ve elektrikler gelene kadar nöbet tutacaklarını bildirdiler. Medaş Elekrik Dağıtım şirketine de isyan eden Konyalı vatandaşlar, Medaş’ın Resmi sitelerden ve resmi sosyal hesaplarından açıklama yapmamasına tepki gösterdi. Vatandaşlar gece 02.00 çıvarlarında valilik binasında toplanarak, sosyal medya üzerinden ve resmi internet sitelerinden haber almaya devam etti.  Valilik yetkilileri tarafından; elektrik dağıtım şirketlerinin Emniyet birimlerine merkez trafodan arıza nedeniyle elektriklerin bir süre verilemediği açıklaması yapması, vatandaşa rahat bir nefes aldırdı. Konya’daki elektrik dağıtım şirketlerine öfkesini dile getiren vatandaşlar, elektrik kesintilerinden tedirgin olduklarını ve sık sık kesintilerin yaşanmasını da yetkili kurumlara şikâyet edeceklerini söyledi.

VALİ RAHATLATTI

Valilik önünde toplanan vatandaşlar, yetkili kişilerden açıklama beklerken, Konya Valisi Yakup Canbolat, twitter hesabından açıklama yaparak vatandaşı rahatlattı. Canbolat’ın hesabından “Bir teknik arıza nedeniyle ilimizde kısa süreli elektrik kesintisi olmuştur. Şuan itibariyle il geneline elektrik verilmiştir. Başkaca bir sorun gözükmemektedir. Vatandaşlarımıza hassasiyetlerinden dolayı teşekkür ederim. Herkese iyi geceler...” açıklaması yaptı. valiliğin yaptığı açıklamayı emniyet birimleri vatandaşlara bildirmesine rağmen bir çok vatandaş “Benim Twitter hesabım yok, İnanmayız, vali bey gelsin” gibi çıkışlarda bulunarak elektriğin gelmesini bekledi.

ASKERİ BİNALARA NÖBET!

Saldırı olması ihtimaline karşı Elektrik kesintisinden şüphelenen vatandaşların bir kısmı askeri binaların önünde nöbet tutmaya gitti. Şehir merkezlerine yakın askeri binalara ve 3’üncü Ana Jet Üssü nöbet tutulan yerler arasında oldu. Elektriklerin gelmesi ve yetkililer tarafından rahatlatıcı açıklamalarının ardından, vatandaşlar evlerine döndü.