Elbistan'da Güvenli Düğün Projesi

Elbistan'da Güvenli Düğün Projesi

Kahramanmaraş'ta başlatılan "düğünde silah atılmasın" seferberliğiyle, uyarıları dikkate almayanların düğünlerinde güvenlik görevlisi bekleyecek

KAHRAMANMARAŞ (AA) - Elbistan ilçesinde, düğünlerde atılan silahlar nedeniyle ölüm ve yaralanmaların önüne geçmek için "Güvenli Düğün Projesi" başlatıldı.

Elbistan Kaymakamı Tuncay Akkoyun başkanlığında, Mehmet Akif Ersoy Belediyeevi'nin bahçesinde gerçekleşen toplantıya, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Şahin Kocaköse, İlçe Emniyet Müdürü Barış Murat Başol, mahalle muhtarları ile sivil toplum örgütlerinin temsilcileri katıldı.

Akkoyun, burada yaptığı konuşmada, düğünlerin cenaze evine dönüşmemesi için vatandaşların daha dikkatli olmaları gerektiğini söyledi.

Bir kişinin silah atma zevki için düğün ve eğlenceye katılan vatandaşların huzursuz olmaması için ellerinden gelen her şeyi yapacaklarını belirten Akkoyun, şöyle konuştu:

"İlçemizde yoğun düğün sezonu başlamıştır. Bu düğün sezonunda bazı vatandaşlar düğünden gerek kurusıkı tabanca ile gerekse de gerçek tabanca ile havaya bilinçli-bilinçsiz ateş etmektedir. Havaya ateş edilen bu silahlardan çıkan mermiler kimi zaman düğünde bulunan kişileri yaralamakta, kimi zamanda bir kişinin hayatına mal oluyor. Bizler gerek emniyet müdürlüğü olsun gerekse jandarma ekipleri olsun bu durumun önüne geçmek için çalışma başlattık."

Akkoyun, düğünlere polis ve jandarma ekiplerini görevlendirmeyi düşündüklerini kaydetti.

Uyarıları dikkate almayan düğün sahiplerine yönelik de bir güvenlik görevlisinin düğünde bulunacağını vurgulayan Akkoyun, "Özellikle kamu görevlisi olan kişilerin bulunduğu düğünlerden silah atıldığı veya onların silah attığı tespit edilmesi halinde o kişilere cezai işlem uygulanacaktır" diye konuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı