Elazığ'daki silahlı kavgaya ilişkin dava

Elazığ'daki silahlı kavgaya ilişkin dava

Bürosunda çıkan silahlı kavgada bir kişiyi öldürdüğü iddiasıyla tutuklu yargılanan avukat beraat etti

ELAZIĞ (AA) - Elazığ'da bürosunda çıkan silahlı kavgada bir kişiyi öldürdüğü iddiasıyla tutuklu yargılanan avukatın beraatine karar verildi.

Elazığ 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuklu sanık avukat Olcay Soner B. (29) ve taraf avukatları katıldı.

Mütalaasını açıklayan savcı, sanığın "haksız tahrik altında kasten öldürmek" suçundan cezalandırılmasını talep etti.

Sanık Soner B, savunmasında iş yerine gelerek kendisini tehdit eden ve para isteyen Aksoy'u bir saat boyunca ikna edip göndermeye çalıştığını öne sürdü.

Aksoy'un "Seni öldüreceğim." diyerek elini sağ tarafına attığını ve tabancasını çıkardığını iddia eden Soner B, "Refleks sonucu ateş edilen ele uzandım ve tabancayı aldım. Allah'ın işi işte. O anda travma yaşadım, sonrasını hatırlamıyorum. Beraatimi istiyorum." diye konuştu.

Mahkeme heyeti, Türk Ceza Kanunu'nun 27. maddesi 2. fıkrasındaki "Meşru savunmada sınırın aşılması, mazur görülebilecek bir heyecan, korku veya telaştan ileri gelmiş ise faile ceza verilmez." hükmü gereğince sanığın beraatine karar verdi.

Avukat Olcay Soner B. ile 17 Kasım 2015'te Cumhuriyet Mahallesi'ndeki bürosuna gelen Mehmet Aksoy (33) arasında henüz belirlenemeyen nedenle tartışma çıkmış, arbedede tabancayla vurulan Aksoy yaşamını yitirmişti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :