Elazığ'da "kimyasal sızıntı" tatbikatı

Elazığ'da "kimyasal sızıntı" tatbikatı

AFAD ve UMKE ekipleri, senaryo gereği kimyasal maddeye maruz kalan işçilere müdahale etti

Elazığ Eğitim ve Araştırma Hastanesindeki "Kimyasal, Biyolojik, Radyolojik ve Nükleer (KBRN) Tatbikatı"nda, senaryo gereği kimyasal sızıntıdan etkilenen işçilere müdahalede bulunuldu.

Hastane bahçesindeki tatbikata, UMKE ve AFAD ekipleri, Elazığ Belediyesi itfaiye personeli ile hastane çalışanları katıldı.

Ekipler, senaryo gereği, Elazığ Organize Sanayi Bölgesinde bir fabrikada meydana gelen kimyasal patlama sonucu, sızıntıdan etkilenen 2 işçiye müdahale etti. 

İlk olarak AFAD KBRN acil ekibi, bölgede kimyasal gaz ölçümü yaptı. Ambulanslarla hastaneye getirilen kazazedeler, özel kıyafetli ekiplerce dekontaminasyon çadırına taşıdı. Çadırda kimyasaldan temizlenen yaralılar, KBRN Acil Servisi'ne alındı.

Tatbikat, AFAD ve UMKE ekiplerinin hastane bahçesi ile ambulanslarda yaptığı temizleme çalışmasıyla sona erdi.

Elazığ Sağlık Müdür Yardımcısı Uzm. Dr. Ali Atar, tatbikat sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, Elazığ Eğitim ve Araştırma Hastanesinin, KBRN alanında bölge hastanesi olduğunu söyledi.

Tatbikatla kimyasal olaylara karşı hazırlıklı bulunmayı amaçladıklarını belirten Atar, "Kimyasal, biyolojik, radyolojik ve nükleer silahlara karşı hastaların güveliğini sağlamak, hastalarımızı stabil duruma getirip, kimyasal etkenlerden arındırıp hastanemize almak için organizasyonumuzu yaptık" diye konuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı