Elazığ'da ibadethaneler gül kokuyor

Elazığ'da ibadethaneler gül kokuyor

Elazığ Belediyesince kent merkezi ile ilçe ve köylerde bulunan cami ve cemevleri gül suyu ile yıkanıyor- Belediye Başkanı Yanılmaz:- "Hemşehrilerimizin daha huzurlu, rahat ve hijyenik bir ortamda ibadet yapması için ibadethaneler gül suyu kokuyor"- Elazığ

ELAZIĞ (AA) - SUAT ÖZTÜRK - Elazığ'da ibadethaneler, gül suyu ile yıkanıyor.

Anadolu'nun kadim şehirlerinden olan ve geçmişten günümüze birçok medeniyete ev sahipliği yapan Harput'un eteklerinde kurulu Elazığ, manevi havası ile hem yaşayanlara hem de ziyaretçilerine huzur veriyor.

Kentte Selçuklu döneminden bu yana inşa edilen 969 cami ile çok sayıda cemevi, Kur'an kursu, medrese ve kilise bulunuyor.

Elazığ Belediyesince başlatılan çalışmayla kentteki ibadethanelerin rutin temizlikleri yapılıyor, cami ve cemevlerinin temizliğinde gül suyu kullanılıyor.

- "İbadethaneler gül suyu kokuyor"

Çalışma hakkında AA muhabirine açıklama yapan Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, ibadethanelerin temizliğini ve bakımını çok önemsediklerini, bu kapsamda belediye olarak bu görevi üstlendiklerini söyledi.

Yanılmaz, özellikle dini bayramlarda ve önemli günler öncesinde bütün camileri gül suyu ile yıkadıklarını ifade ederek "Hemşehrilerimizin daha huzurlu, rahat ve hijyenik bir ortamda ibadet yapması için buraların bakımını ve temizliğini yapıyoruz. İbadethaneler gül suyu kokuyor." dedi.

İbadethanelerin temizlik çalışmasının rutin olarak yapıldığını, gelen taleplerin de değerlendirildiğini dile getiren Yanılmaz, kent merkezindeki ibadethanelerin temizliğini talep beklemeksizin gerçekleştirdiklerini, ilçe ve köylerdeki ibadethaneleri ise talep doğrultusunda ekip göndererek temizlediklerini aktardı.

Yanılmaz, yürüttükleri çalışma kapsamında, sadece camilerin değil talep doğrultusunda Kur'an kursları ve cemevlerinin de bakım ve temizliğini yaptıklarını, talebe göre diğer ibadethanelerde de aynı çalışmayı yürütebileceklerini kaydetti.

- "Namaz kıldığımız mekanın temiz olması gerekiyor"

Kent merkezindeki Kültür Park Camisi İmamı Muhammet Serdar Tunç da yapılan çalışmanın önemine değinerek "Namaz kılınırken kişinin kendisini temizlemesi ve abdest alması gerekiyor. Bu hususta namaz kıldığımız mekanın da temiz olması gerekiyor. Günde yüzlerce kişinin namaz kılmak için geldiği camilerimizin temizliği hususunda her camide yeterince temizlikçi bulunamayabiliyor." dedi.

Tunç, Elazığ Belediyesine periyodik olarak yaptıkları temizlik hizmetinden dolayı teşekkür etti.

- "Ayrım yapmadan ibadethanelere çok önem veriyorlar"

Elazığ Cem Kültür Vakfı İkinci Başkanı Cafer Yeşil, Elazığ Belediyesinin ibadet yerlerinin temizliğine ve çevre düzenlemesine önem verdiğini, yapılan çalışmalardan memnuniyet duyduklarını anlatarak şöyle konuştu:

"Cemevimiz de gönderilen personel tarafından yıkanıp, gül suyu dökülüyor. Elazığ'da bu hizmet bizler için ilk oldu. Sağ olsunlar hiç ayrım yapmadan ibadethanelere çok önem veriyorlar. Cem Kültür Vakfına da 3 yıldır personel gönderiliyor. Temizlik yapılıyor, tüm cemevinin içi gül suyu ile yıkanıyor."

Yapılan çalışma ile onurlandırıldıklarını belirten Yeşil, çalışmalarından dolayı Belediye Başkanı ve ekibine teşekkür etti.

Elazığ Esentepe Mahalle Muhtarı Niyazi Civelek ise mahalledeki taziye evlerinin ve cemevinin bakım ve temizliğinin belediye ekiplerince yapıldığını anlatarak belediyeden bu yönde bir hizmet almaktan duydukları memnuniyeti bildirdi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :