Elazığ'da "Çöp Olmasın, Şifa Olsun" projesi

Elazığ'da "Çöp Olmasın, Şifa Olsun" projesi

Elazığ Belediyesi, Memur-Sen ve Elazığ İnsani Yardım Derneği, Suriye'de yardıma muhtaç insanlara ilaç göndermek amacıyla "Çöp Olmasın, Şifa Olsun" projesini başlattı

ELAZIĞ (AA) - Elazığ Belediyesi, Memur-Sen ve Elazığ İnsani Yardım Derneği iş birliğiyle Suriye'de yardıma muhtaç insanlara ilaç göndermek amacıyla "Çöp Olmasın, Şifa Olsun" projesi hayata geçirildi.

Elazığ Demokrasi Meydanı'nda yapılan proje tanıtım etkinliğinde konuşan Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, tarihi geçmemiş ilaçların çöpe değil, Suriye'de yardıma muhtaç insanlara göndermek amacıyla kampanya başlattıklarını söyledi.

İslam aleminin zor günler geçirdiğini dile getiren Yanılmaz, Suriye'de meydana gelen vahşete duyarsız kalınmaması gerektiğini belirtti.

Fırat Kalkanı Harekatı ile Türk askerlerinin bölge halkına ve mazlumlara el uzattığını ifade eden Yanılmaz, "Bizim askerlerimiz orada mücadele ederken biz de evimizdeki fazla olan ilaçları oradaki yardıma ihtiyacı olan insanlara göndermeliyiz.'' diye konuştu.

Projenin 15 gün devam edeceğini ve bu sürede toplanan ilaçların bölgeye gönderileceğini aktaran Yanılmaz, evlerindeki kullanmadıkları ilaçları bağışlamak isteyen vatandaşların, bilet satış noktalarına, okullara ve kurulan stantlara başvurubileceğini kaydetti.

Daha sonra kampanyada toplanan ilaçlar toplama kutularına bırakıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :